Volledig scherm
Sil van den Hout is een van de tien genomineerden voor de Jacques de Leeuw Prijs. Die prijs wordt 2 juli uitgereikt. © Isabeau Bosscher

Tien genomineerden voor Jacques de Leeuw Prijs, de prijs voor talenten Hogeschool voor de Kunsten

TILBURG - De tien namen van de genomineerden voor de Jacques de Leeuw Prijs zijn bekend. Elk jaar maken getalenteerde vierdejaarsstudenten van Fontys Hogeschool kans op deze prijs die onder meer bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro.  De prijs wordt dinsdag 2 juli uitgereikt. 

In de categorie uitvoerend zijn zes studenten genomineerd. Dat zijn Natalie Salek (Muziektheater), Ali Clarke (Dans), Claire Adams (AMPA/Conservatorium) Laura Hoogenstraaten (Beeldende kunst Artcode), Cal Courtney (Circus) en  Carlota Lopez van de Logt (gitariste op de Rockacademie).  

Les geven

De tweede categorie is docerend, dat zijn studenten die in de toekomst les willen geven.  In beide categorieën wordt de Jacques de Leeuw Prijs uitgereikt. De genomineerden docerend zijn: Ruby Kieft (Theater), Jana Roovers (Beeldende Vorming), Maaike Oldenboer (Danseducatie) en Sil van den Hout (Muziekeducatie). 

Op woensdag 10 april presenteren de tien genomineerden  zich aan de jury van de Jacques de Leeuw Prijs. Dat is bij de Hogeschool voor de Kunsten. Het evenement is voor iedereen toegankelijk. 

Eerdere prijswinnaars waren onder anderen: Tom Sanderman (saxofoon), Celinde Schoenmaker (musical), Juul van Stokkom (docent beeldende kunst) en Josephina Hoogstad (opera). 

Volledig scherm
Jacques de Leeuw is naamgever van de Prijs © Marc Bolsius

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.