Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie rubriek Rechter voor Tilburg © Illustratie

‘Tien stukjes betonmat. Ik dacht dat het afval was’

Gewoon wat knipafval, wat stukken betonmat. Voor zo ongeveer niemand interessant, maar betonvlechter Mark van V. had daar wel een bestemming voor. ,,Ik denk: ik leg het apart om de volgende dag op te halen.” De V. liep tegen de lamp in Tilburg. ,,Het was geen kwade opzet. Het was gewoon ongelukkig aangepakt", aldus zijn advocaat. 

Van V. is een harde werker, zegt zijn advocaat P. Doorakkers. Bij het uitvoeren van een taakstraf, was hij maar alvast begonnen nog voordat iemand hem aan het werk had gezet.,,Hij werkt voor twee.” Als zzp’er heeft hij niet te klagen over klussen. Zeker nu de bouw aantrekt, kan hij zo aan de slag. Maar ja. Het is allemaal niet genoeg om zijn cocaïneverslaving te kunnen bekostigen. ,,Een ijzervlechter klust niet bij. Ik heb hier aan het station in Breda gewerkt. Dat betalen ze echt niet contant.”

  1. Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout trokken veel bekijks vanmiddag vroeg. Ze zijn twee van de honderd ambassadeurs van de RedHead Days die dit weekeinde in Tilburg rondlopen. Ze waren als een van de eersten vanochtend op het Pieter Vreedeplein bij de start van de Readhead days kinderspelen. Zo mogen ze met afbeeldingen van beroemde roodharigen op de foto. Moeder Martine wil dat haar kinderen het gevoel krijgen dat ze bijzonder zijn, daarom gaf ze ze op als ambassadeur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.