Tienduizenden euro's aan kleding gestolen bij Zoetelief Mode in Oisterwijk

Update + VideoOISTERWIJK - Drie mannen hebben zondagnacht bij twee verschillende winkels in Oisterwijk ingebroken. In totaal namen zij voor tienduizenden euro's aan kleding mee.

Bij Zoetelief Mode aan De Lind hebben de drie mannen rond 03.15 uur het rolluik weten te saboteren, de ruit ingeslagen en vervolgens een wit busje volgeladen met dure merkkleding. De politie kwam met verschillende eenheden naar de winkel, maar toen bleken de daders al weg te zijn.

De eigenaar van de winkel kwam later ter plaatse en liet de politie weten dat de gestolen kleding tienduizenden euro's waard was.

Bij kledingzaak Llaud in de Dorpsstraat zijn de inbrekers omstreeks 5.30 uur wel binnen geweest, maar hebben ze slechts een enkel kledingstuk mee kunnen nemen. De schade bij die winkel is desalniettemin fors. Drie mannen met bivakmutsen zijn daar uiteindelijk via een raam aan de zijkant van het pand binnengekomen. De mannen zouden uit een donkerkleurige BMW zijn gestapt. Toen de politie met verschillende surveillance-eenheden richting de Dorpsstraat werd gestuurd, stapten de mannen weer in en reden ze weg.

De Lind krijgt herhaaldelijk bezoek van ramkrakers en inbrekers. ICI Paris, Roomer en Panis gingen Zoetelief dit jaar al voor: zie de 112-kaart van het BD

Volledig scherm
De winkel in Oisterwijk na de overval. © Toby de Kort
Volledig scherm
Kledingwinkel Laud in Oisterwijk na de inbraak. © Toby de Kort
Volledig scherm
De winkel Zoetelief Mode na de inbraak in Oisterwijk. © Toby de Kort

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.