Volledig scherm
LET OP Dubbele foto: 134526946 - ME grijpt in als fans van NAC en Willem II elkaar te lijf willen gaan. Rellen NAC © Perry Roovers - MaRicMedia

Tientallen relschoppers toegang geweigerd bij Willem II - NAC: ‘Kom maar niet naar Tilburg’

TILBURG/BREDA - De dertig relschoppers die de afgelopen maanden zijn aangehouden omdat ze in oktober betrokken waren bij de rellen rond de wedstrijd NAC - Willem II, zijn aankomende zondag niet welkom in de omgeving van het Willem II stadion. Op die dag vindt de tweede ontmoeting tussen de Brabantse clubs plaats. De burgemeesters van Tilburg en Breda halen gezamenlijk hard uit naar de raddraaiers.

Na afloop van de streekderby in Breda in oktober braken rellen uit. De mobiele eenheid en de bereden politie werden ingezet om vechtende supporters uit elkaar te houden. Het geweld keerde zich daarna tegen de politie. Twee agenten raakten lichtgewond toen ze geslagen werden met kettingen en broekriemen.

De politie heeft tot nu toe 30 voetbalsupporters geïdentificeerd vanwege hun betrokkenheid hierbij. Het gaat om 23 mensen uit de achterban van NAC Breda en zeven fans uit de achterban van Willem II. De politie spoorde de verdachten op op basis van camera’s die in en rond het stadion hangen.

‘Kom maar niet naar Tilburg’

De betrokkenen kregen eerder al een stadionverbod van NAC en Willem II. Verder zal de officier van justitie bepalen tegen wie strafrechtelijke vervolging wordt ingesteld. Burgemeester Theo Wetering van Tilburg vindt het ‘onacceptabel’ dat de relschoppers de voetbalbeleving voor anderen verpesten. ,,Wie dat doet, kan rekenen op gepaste maatregelen, van mij, van de club en of het Openbaar Ministerie. Wat mij betreft hoef je zondag dan ook niet naar Tilburg te komen.”

Burgemeester Depla van Breda is het daar volkomen mee eens. ,,Een voetbalwedstrijd bezoeken moet leuk zijn. En maatregelen als buscombi’s, alcoholvrij bier of het weren van uitsupporters maken het er niet leuker op. Daarom maken we ons er hard voor dat je je welkom én veilig kunt voelen als je naar NAC gaat. Daarom geven we voetbalsupporters het vertrouwen waar dat kan, en treden we hard op tegen de mensen die dat vertrouwen beschamen. Zo zorgen we ervoor dat de goeden niet hoeven te lijden onder de kwaden.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.