Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Hein Eikenaar/BD

Tilburg breidt betaald parkeren verder uit: onder meer Broekhoven en Korvel

TILBURG - De gemeente breidt betaald parkeren rondom het centrum komend jaar verder uit. Ook bewoners en bezoekers van de wijk Broekhoven en het westelijk deel van Fatima moeten gaan betalen. Dit geldt tevens voor De Reit, Korvel, Uitvindersbuurt en het westelijk deel van Oerle, Loven-Besterd en de zuidelijke delen van Hasselt, Goirke en Groeseind.

Het zijn wijken die te maken hebben met de ‘overloop’ van parkeerders vanuit de plaatsen in de binnenstad, waar al betaald parkeren geldt. Het zorgt voor veel klachten over parkeeroverlast, aldus de gemeente. Ze trekt voor aanschaf en plaatsing van betaalautomaten en verkeersborden en het aanbrengen van markeringen tussen de 3 en 4,5 ton uit.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.