Volledig scherm
PREMIUM
In de Hall of Fame is Ásta Verheul bezig met de opbouw van de expositie over 'onbereikbare jongeren'. © Stephan Jongerius

Tilburg brengt ‘onvindbare’ jongeren in beeld

TILBURG - ‘Alle jongeren in beeld’ is de titel van een expositie woensdag in de Hall of Fame. Met vele honderden adolescenten in Midden-Brabant zonder baan, uitkering en opleiding is dat al gelukt, onder wie Quint  Zoetmulder en Sjoerd van Bergen. ,,We mogen niemand in de steek laten.” 

De ‘onbereikbaren’ heetten ze enkele jaren geleden nog: de slordige 3000 jongeren tussen 15 en 30 jaar zonder baan, uitkering en afgeronde opleiding in Midden-Brabant. Ze staan niet geregistreerd en blijven voor de gemeente, het UWV  en hulpinstanties dus ‘onder de radar'. Hoe vind je hen, kun je perspectief bieden en help je dus de samenleving vooruit?    

  1. Organisaties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekondigde bezuinigingen

    Organisa­ties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekon­dig­de bezuinigin­gen

    GOIRLE - Nog voordat de burgerraadsleden vanavond iets mogen vinden over de voorstellen om te bezuinigen in Goirle, willen zes personen een voorzetje geven. Loek Sijbers van Factorium, Peter Kok van de Bibliotheek Midden-Brabant, Paul van Aanholt van schoolbestuur Edu-Ley, Marcel Konings van de Stichting Sportgroep Gehandicapten Goirle, Sanne Weustink van het Jan van Besouw en Piet Colpaart op persoonlijke titel komen inspreken.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.