In de Hall of Fame is  Ásta  Verheul bezig met de opbouw van de expositie over 'onbereikbare jongeren'.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Hall of Fame is Ásta Verheul bezig met de opbouw van de expositie over 'onbereikbare jongeren'. © Stephan Jongerius

Tilburg brengt ‘onvindbare’ jongeren in beeld

TILBURG - ‘Alle jongeren in beeld’ is de titel van een expositie woensdag in de Hall of Fame. Met vele honderden adolescenten in Midden-Brabant zonder baan, uitkering en opleiding is dat al gelukt, onder wie Quint  Zoetmulder en Sjoerd van Bergen. ,,We mogen niemand in de steek laten.” 

De ‘onbereikbaren’ heetten ze enkele jaren geleden nog: de slordige 3000 jongeren tussen 15 en 30 jaar zonder baan, uitkering en afgeronde opleiding in Midden-Brabant. Ze staan niet geregistreerd en blijven voor de gemeente, het UWV  en hulpinstanties dus ‘onder de radar'. Hoe vind je hen, kun je perspectief bieden en help je dus de samenleving vooruit?    

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.