Volledig scherm
Burgemeester Noordanus tekent het manifest, nadat bestuursvoorzitter Chantal Vergouw van Interpolis hem is voorgegaan. © Ben Ackermans

Tilburg en Interpolis komen in actie voor kwart minder verkeersongevallen

TILBURG - Nul verkeersdoden en 25 procent minder verkeersongevallen in Tilburg. Dat is de ambitie voor het jaar 2020 van burgemeester Peter Noordanus, verzekeraar Interpolis en Veilig Verkeer Nederland.

De drie partijen tekenden dinsdagmiddag op de Heuvel in Tilburg een manifest waarin ze dat hebben vastgelegd. Ze kondigden ook acties aan om het doel te halen.

Zo gaat Interpolis in Tilburg actief de eigen AutoModus-app onder de aandacht brengen. Deze helpt automobilisten hun mobieltje niet meer in het verkeer te gebruiken. In 66 procent van de verkeersongevallen speelt afleiding een rol, aldus de verzekeraar.  Na een proef in Den Bosch wordt ook in Tilburg een 'slimme fietsbel' gepresenteerd, die fietsers waarschuwt zodra ze een gevaarlijk kruispunt naderen. 

De gemeente Tilburg en Interpolis gaan samen ook delen van de stad in  kaart brengen waar de verkeersveiligheid verhoogd kan worden. Niet alleen door handhavingsmaatregelen, maar ook door gedragscampagnes, bijvoorbeeld in de buurt van scholen.  Onder de naam WegWijsVR zet Interpolis bij basisschoolleerlingen een training in virtual reality in die hun verkeersvaardigheid moet verbeteren.  

Het aantal verkeersdoden stijgt in Nederland sinds enige jaren weer. Brabants was vorig jaar koploper met 117. In Tilburg waren in 2016 zes verkeersdoden te betreuren. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.