Idee: een kolossale kubus als mega-distributiecentrum, nabij knooppunt De Baars in Tilburg. Een van de vier geslecteerde ontwerpen die te zien zijn in een expositie in de LocHal.
Volledig scherm
Idee: een kolossale kubus als mega-distributiecentrum, nabij knooppunt De Baars in Tilburg. Een van de vier geslecteerde ontwerpen die te zien zijn in een expositie in de LocHal. © Team De Gouden Doos

Tilburg gaat hete debatmaanden over XXL-logistiek beleven

TILBURG - De komende maanden beleeft Tilburg een waarschijnlijk verhitte discussieperiode over XXL-logistiek in het algemeen en Wijkevoort in het bijzonder. Een gemeenteraadsdebat wordt het slotstuk. Daarin moet de Tilburgse politiek besluiten of dat omstreden bedrijventerrein er komt of niet.

 1. ‘Een Chinese wielewaal in Tsjechië gekocht, maakt het vogeltje nog niet legaal’
  PREMIUM

  ‘Een Chinese wielewaal in Tsjechië gekocht, maakt het vogeltje nog niet legaal’

  DEN BOSCH/UDENHOUT - De meest exotische vogels zaten er in de volière van Gijs S. uit Udenhout: Filipijnse vleermuisparkieten bijvoorbeeld, maar ook zwartkoppita's, een Japanse nachtegaal en Chinese wielewalen. Exotisch, zeldzaam én illegaal. ,,Bij de advertentie stond dat ze uit Tsjechië kwamen dus ik dacht dat het wel goed zat", verweerde de verdachte van illegale vogelhandel zich dinsdag voor de rechtbank van Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Brabantse amateurweerman als een kind zo blij met sneeuwval
  Play

  Brabantse amateur­weer­man als een kind zo blij met sneeuwval

 2. Kleine dierentuinen houden het hoofd nog maar net boven water: 'Weet niet of het goed komt'
  Play

  Kleine dierentui­nen houden het hoofd nog maar net boven water: 'Weet niet of het goed komt'

Tilburg e.o.