Volledig scherm
Frans Vriens van 50Plus aan het woord tijdens het debat in de gemeenteraad over de chroom-6 affaire. © ANP/Robin Utrecht

Tilburg: gedenkteken chroom-6

TILBURG - De gemeente Tilburg gaat een gedenkteken realiseren voor de slachtoffers van de chroom-6 affaire. Tweederde van de ondervraagde betrokkenen heeft aangegeven hieraan behoefte te hebben. 

Dat staat in een brief aan de gemeenteraadsleden. Dertig procent van de 587 personen die de enquête toegestuurd kregen reageerden, tweederde daarvan was positief over het idee. Dat werd oorspronkelijk geopperd door de fractie van 50Plus. De gemeente werkt nu een plan uit.

Inmiddels is aan een kleine 700 mensen de eenmalige tegemoetkoming van 7000 euro toegekend. De Belastingdienst heeft laten weten dat daarover geen inkomstenbelasting hoeft te worden betaald. De uitkering heeft evenmin gevolgen voor toeslagen, zoals huurtoeslag of zorgtoeslag, mits betrokkenen toestemming geven dat aan te merken als bijzonder vermogen. Voor erfgenamen ligt dat anders. 

Tegemoetkoming gezondheidsklachten

Op de regeling voor een tegemoetkoming voor immateriële schade wegens gezondheidsklachten hebben tot op heden 54 mensen een beroep gedaan. De onafhankelijke commissie die de aanvragen beoordeelt, heeft nu 45 van die verzoeken in behandeling.   

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (8%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (34%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (33%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (25%)
527 stemmen