Volledig scherm
PREMIUM
De goedheiligman en een Zwarte Piet tijdens een eerdere Sinterklaasintocht in Tilburg. © MarieTherese Kierkels / Beeld Werkt

Tilburg heeft nog niets vernomen van Kick Out Zwarte Piet, VVD maakt zich zorgen

TILBURG - De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft zich nog niet bij de gemeente Tilburg aangemeld voor een demonstratie tijdens de Sinterklaasintocht van zondag 18 november. Om duidelijkheid te krijgen over de mogelijke komst van het anti-Zwarte Piet comité, heeft de gemeente zelf geprobeerd contact te leggen. Dat is nog niet gelukt.

Het college van B en W laat dit weten in een reactie op vragen van de VVD-fractie. Die is bezorgd dat er onrust ontstaat door de komst van KOZP. Vorige week plaatste de actiegroep een bericht op Facebook waarin medestanders werden opgeroepen om naar de Sinterklaasintocht in Tilburg te komen. Die demonstratie zou van 11.30 tot 14.00 uur moeten plaatsvinden op het Pieter Vreedeplein.

  1. Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    TILBURG- Uit welke hoek komt het nietsontziende geweld in Sri Lanka? Met die vraag worstelt in Tilburg ook Neranjanee Fernando. Ze heeft met haar Nederlandse man een gezin van drie jongens in de Reeshof gesticht, maar het hart is altijd uit blijven gaan naar Sri Lanka, het eiland van haar geboorte en haar jeugd. En dat hart huilt nu. ,,Ik ken zestien mensen die in Negombo in het ziekenhuis komen goed.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.