De Treurtrips-schrijver snapt niet dat het ‘blauwe gebouw’ tegen de grond moet voor de bouw van een woontoren. ,,Alles van mooie lelijkheid is weerloos en dus moet ook deze eyecatcher tegen de vlakte.”
Volledig scherm
PREMIUM
De Treurtrips-schrijver snapt niet dat het ‘blauwe gebouw’ tegen de grond moet voor de bouw van een woontoren. ,,Alles van mooie lelijkheid is weerloos en dus moet ook deze eyecatcher tegen de vlakte.” © Bas Vermeer

Tilburg is hoogtepuntje in de reisgids Treurtrips: ‘Aangenaam pauper’

VideoWoe 22 jan: De lelijkste, meest verpauperde plekken van Nederland: in de nieuw verschenen reisgids Treurtrips brengt auteur Mark van Wonderen ze in kaart. Waar Tilburg in zijn persoonlijke ranglijst eindigt? ,,Toch zeker in de top tien. Maar het kan veel treuriger hoor.”

 1. Tilburgse wethouder had een maand geen cent te makken, maar Hanny leeft zo al tientallen jaren
  PREMIUM

  Tilburgse wethouder had een maand geen cent te makken, maar Hanny leeft zo al tientallen jaren

  De Tilburgse wethouder Esmah Lahlah kan geen paprikachips meer zien. Tijdens haar experiment om een maand op bijstandsniveau te leven, ontdekte zij hoe het is om géén geld voor het avondeten te hebben en je honger met chips te stillen. Volgens Hanny Heuvelink, die al tientallen jaren in de bijstand zit, is de werkelijkheid soms nog schrijnender. Een dubbelinterview over pijn, machteloosheid en vernedering in de bijstand.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Emotionele demonstratie voor veiligheid van vrouwen: 'Hands off our women!'
  Play

  Emotionele demonstra­tie voor veiligheid van vrouwen: 'Hands off our women!'

 2. Testen voor toegang tot monument niet populair: 'Gaat voor ons niet werken'
  Play

  Testen voor toegang tot monument niet populair: 'Gaat voor ons niet werken'

Tilburg e.o.