De Treurtrips-schrijver snapt niet dat het ‘blauwe gebouw’ tegen de grond moet voor de bouw van een woontoren. ,,Alles van mooie lelijkheid is weerloos en dus moet ook deze eyecatcher tegen de vlakte.”
Volledig scherm
PREMIUM
De Treurtrips-schrijver snapt niet dat het ‘blauwe gebouw’ tegen de grond moet voor de bouw van een woontoren. ,,Alles van mooie lelijkheid is weerloos en dus moet ook deze eyecatcher tegen de vlakte.” © Bas Vermeer

Tilburg is hoogtepuntje in de reisgids Treurtrips: ‘Aangenaam pauper’

VideoWoe 22 jan: De lelijkste, meest verpauperde plekken van Nederland: in de nieuw verschenen reisgids Treurtrips brengt auteur Mark van Wonderen ze in kaart. Waar Tilburg in zijn persoonlijke ranglijst eindigt? ,,Toch zeker in de top tien. Maar het kan veel treuriger hoor.”

  1. Op klaarlichte dag verdwijnt de kluis uit De Spaarbank en eindigt in de auto van Petru: ‘Ik ben hier het slachtoffer’
    PREMIUM

    Op klaarlich­te dag verdwijnt de kluis uit De Spaarbank en eindigt in de auto van Petru: ‘Ik ben hier het slachtof­fer’

    TILBURG/BREDA - Pas in de avond komt het personeel van stadscafé De Spaarbank erachter dat de kluis is gestolen. Op een klaarlichte dag in juni is iemand daarmee naar buiten gelopen. Dat die uiteindelijk in de auto van Petru B. in Rotterdam ligt, komt omdat de verdachte die heeft gevonden. ,,Ik ben vals beschuldigd, ik ben hier het slachtoffer”, vertelt B. tegen de politierechter in Breda.

In samenwerking met indebuurt Tilburg