Volledig scherm
De bekende Bergland Kliniek aan de Berglandweg in Tilburg-Zuid. © Nico Snels/BD

Tilburg krijgt nieuw centrum voor eetstoornissen

TILBURG - Het landelijk centrum voor eetstoornissen Human Concern opent in oktober een vestiging in Tilburg. De nieuwe instelling voor mensen met bijvoorbeeld anorexia of boulimia komt in de voormalige Bergland Kliniek. ,,Onze Brabantse patiënten hoeven dan niet meer naar de Randstad te reizen", zegt directeur Jouke Hoeksma. 

De cliënten zijn vooral jonge vrouwen. Hun aantal groeit jaarlijks met 25 tot 30 procent. ,,Dit leidt tot onacceptabel lange wachttijden, erg schrijnend gezien het geestelijk en lichamelijk leed waarmee deze aandoeningen gepaard gaan", stelt Hoeksma.  

Ambulante zorg

Na Amsterdam, Den Haag, Bilthoven, Zwolle en een centrum in Portugal wordt Tilburg de zesde vestigingsplaats van Human Concern. Er kunnen straks meer dan honderd patiënten geholpen worden aan de Berglandweg. Het gaat hier om ambulante zorg: iedereen volgt een (dag)behandeling, individueel of in groepssessies. 

De Bergland Kliniek werd ruim 10 jaar geleden door de plastisch chirurgen van het ziekenhuis in gebruik genomen voor het aanbieden van niet-verzekerde zorg. Het huurcontract liep op 1 juli dit jaar af en is niet verlengd, omdat het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis zelf voldoende ruimte heeft. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.