Volledig scherm
De bekende Bergland Kliniek aan de Berglandweg in Tilburg-Zuid. © Nico Snels/BD

Tilburg krijgt nieuw centrum voor eetstoornissen

TILBURG - Het landelijk centrum voor eetstoornissen Human Concern opent in oktober een vestiging in Tilburg. De nieuwe instelling voor mensen met bijvoorbeeld anorexia of boulimia komt in de voormalige Bergland Kliniek. ,,Onze Brabantse patiënten hoeven dan niet meer naar de Randstad te reizen", zegt directeur Jouke Hoeksma. 

De cliënten zijn vooral jonge vrouwen. Hun aantal groeit jaarlijks met 25 tot 30 procent. ,,Dit leidt tot onacceptabel lange wachttijden, erg schrijnend gezien het geestelijk en lichamelijk leed waarmee deze aandoeningen gepaard gaan", stelt Hoeksma.  

Ambulante zorg

Na Amsterdam, Den Haag, Bilthoven, Zwolle en een centrum in Portugal wordt Tilburg de zesde vestigingsplaats van Human Concern. Er kunnen straks meer dan honderd patiënten geholpen worden aan de Berglandweg. Het gaat hier om ambulante zorg: iedereen volgt een (dag)behandeling, individueel of in groepssessies. 

De Bergland Kliniek werd ruim 10 jaar geleden door de plastisch chirurgen van het ziekenhuis in gebruik genomen voor het aanbieden van niet-verzekerde zorg. Het huurcontract liep op 1 juli dit jaar af en is niet verlengd, omdat het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis zelf voldoende ruimte heeft. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.