Volledig scherm
De bekende Bergland Kliniek aan de Berglandweg in Tilburg-Zuid. © Nico Snels/BD

Tilburg krijgt nieuw centrum voor eetstoornissen

TILBURG - Het landelijk centrum voor eetstoornissen Human Concern opent in oktober een vestiging in Tilburg. De nieuwe instelling voor mensen met bijvoorbeeld anorexia of boulimia komt in de voormalige Bergland Kliniek. ,,Onze Brabantse patiënten hoeven dan niet meer naar de Randstad te reizen", zegt directeur Jouke Hoeksma. 

De cliënten zijn vooral jonge vrouwen. Hun aantal groeit jaarlijks met 25 tot 30 procent. ,,Dit leidt tot onacceptabel lange wachttijden, erg schrijnend gezien het geestelijk en lichamelijk leed waarmee deze aandoeningen gepaard gaan", stelt Hoeksma.  

Ambulante zorg

Na Amsterdam, Den Haag, Bilthoven, Zwolle en een centrum in Portugal wordt Tilburg de zesde vestigingsplaats van Human Concern. Er kunnen straks meer dan honderd patiënten geholpen worden aan de Berglandweg. Het gaat hier om ambulante zorg: iedereen volgt een (dag)behandeling, individueel of in groepssessies. 

De Bergland Kliniek werd ruim 10 jaar geleden door de plastisch chirurgen van het ziekenhuis in gebruik genomen voor het aanbieden van niet-verzekerde zorg. Het huurcontract liep op 1 juli dit jaar af en is niet verlengd, omdat het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis zelf voldoende ruimte heeft. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Stop met kokervisie over vestiging grootschalige logistiek in Midden-Brabant’
    PREMIUM

    ‘Stop met kokervisie over vestiging grootscha­li­ge logistiek in Mid­den-Bra­bant’

    TILBURG/WAALWIJK - De stadsbesturen van Tilburg en Waalwijk nemen grote risico’s door zwaar in te blijven zetten op de vestiging van nieuwe logistieke ondernemingen. ,,De bestuurders hebben last van kokervisie, die de mogelijkheden van lokale bedrijven inperkt en de banen van inwoners op termijn onder druk zet. We zijn met z’n allen als het ware een nieuwe textielcrisis aan het creëren. Of zo je wilt een nieuwe schoenencrisis.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3278 stemmen