Volledig scherm
parkeerkaart gehandicapten © archieffoto

Tilburg: misbruik parkeerkaart gehandicapten voorkomen

TILBURG - Tilburg onderzoekt of het kan aanhaken bij een proef om fraude met parkeerkaarten voor gehandicapten te voorkomen. Dat zei wethouder Mario Jacobs maandag op vragen van raadslid Linda Oerlemans (ONS Tilburg). 

De kaarten worden vaak uit auto's gestolen en voor grof geld verhandeld, zo bleek vorige week uit berichtgeving van de NOS. Met een proef wil de Rijksdienst voor het Wegverkeer dat misbruik tegengaan. De kentekens van auto’s van gehandicapten worden gekoppeld aan hun parkeerkaart. Gemeenten die gebruik maken van scanauto’s, zoals Tilburg, kunnen meedoen met de proef.

,,Vrij heftig wat er gebeurt", erkende wethouder Jacobs (GroenLinks). ,,We kijken of we mee kunnen doen aan de proef. Maar we gaan ook na wat dit betekent voor mensen van wie de kaart niet is gekoppeld aan het kenteken. Het kan niet zo zijn dat zij de dupe worden.” 

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.