Volledig scherm
parkeerkaart gehandicapten © archieffoto

Tilburg: misbruik parkeerkaart gehandicapten voorkomen

TILBURG - Tilburg onderzoekt of het kan aanhaken bij een proef om fraude met parkeerkaarten voor gehandicapten te voorkomen. Dat zei wethouder Mario Jacobs maandag op vragen van raadslid Linda Oerlemans (ONS Tilburg). 

De kaarten worden vaak uit auto's gestolen en voor grof geld verhandeld, zo bleek vorige week uit berichtgeving van de NOS. Met een proef wil de Rijksdienst voor het Wegverkeer dat misbruik tegengaan. De kentekens van auto’s van gehandicapten worden gekoppeld aan hun parkeerkaart. Gemeenten die gebruik maken van scanauto’s, zoals Tilburg, kunnen meedoen met de proef.

,,Vrij heftig wat er gebeurt", erkende wethouder Jacobs (GroenLinks). ,,We kijken of we mee kunnen doen aan de proef. Maar we gaan ook na wat dit betekent voor mensen van wie de kaart niet is gekoppeld aan het kenteken. Het kan niet zo zijn dat zij de dupe worden.” 

  1. Files van meer dan honderd auto's in Willemsbuiten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    Files van meer dan honderd auto's in Willemsbui­ten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    TILBURG- Een ochtend- en avondspits in de Bernard Leenestraat, de enige straat van en naar de nieuwbouwwijk Willemsbuiten. Meer dan honderd auto’s proberen ‘s ochtends de drukke Goirleseweg op te rijden, waardoor een wachttijd van vijftien tot twintig minuten ontstaat. De bewoners spreken van een ‘gevaarlijk oversteekpunt’ voor fietsers en zijn bang dat het alleen nog maar erger wordt in de groeiende wijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (34%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (32%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (28%)
1264 stemmen