Volledig scherm
Straatintimidatie, zo'n 80 procent van de vrouwen wordt ermee geconfronteerd, maar melden gebeurt zelden. © Joris Van Gennip

Tilburg onderzoekt app: meld straatintimidatie svp!

TILBURG - Tilburg onderzoekt of het net als Rotterdam een app kan inzetten waarmee straatintimidatie kan worden gemeld. ,,Melden en blíjven melden, dat is essentieel om hier grip op te krijgen", zei wethouder Rolf Dols maandag in het vragenhalfuurtje van de gemeenteraad. 

CDA-raadslid Marti de Brouwer  wilde weten of de gemeente de Rotterdamse app ook gaat inzetten. ,,En ziet u met de slachtoffers ook toezicht en strenger straffen als de manier om dit aan te pakken?”. Het Brabants Dagblad besteedde vorige week aandacht aan het fenomeen en sprak met een Tilburgse die er regelmatig mee te maken kreeg. 

Wethouder Dols (eveneens CDA) hamerde op het belang van melden.  ,,Helaas is de bereidheid om dat te doen vaak niet zo groot, terwijl dat essentieel is. We roepen iedereen op dat zoveel mogelijk te doen. We onderzoeken of we die Rotterdamse app ook hier kunnen inzetten en zijn bereid de grenzen mee op te zoeken als het gaat om straffen.”

Ook bewustwordingscampagne

Maar melden en streng straffen lost het probleem niet op, benadrukte Dols. ,,Er is een grote groep die zich schuldig maakt aan straatintimidatie zonder dat die zich daarvan bewust is. Dan wordt met een zogenaamd grappige opmerking iemand toch enorm geïntimideerd. Daarom moet er ook een bewustwordingscampagne komen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.