Volledig scherm
Drukte op een kruising bij de Ringbaan Zuid. © Alex van Lanen

Tilburg onderzoekt of snelheid Ringbaan Zuid naar 50 per uur kan

TILBURG - Verkeerswethouder Mario Jacobs (GroenLinks) laat onderzoeken of de snelheid op de Ringbaan Zuid in Tilburg omlaag kan naar 50 per uur. Verkeer mag er nu 70 kilometer per uur rijden.

Daarmee nam hij donderdag tijdens het begrotingsdebat van de gemeenteraad een breed gesteund voorstel van oppositiepartijen Lokaal Tilburg, PvdA, SP, ONS en LST over. De partijen stellen dat het op de ringbaan de laatste jaren veel drukker is geworden, mede door de komst van de winkels bij de Aabe Fabriek en de nieuwe woonwijken op Stappegoor, die ontsluiten op de Ringbaan-Zuid. Bovendien komt daar in deze maand het verkeer van en naar de Jumbo Foodmarkt bij.

In het tweede kwartaal van 2019 verwacht de wethouder de resultaten van zijn onderzoek te presenteren. Onderdeel daarvan is de doorstroming van het verkeer op de Ringbaan Zuid.

  1. Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij
    Foto's+video

    Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    TILBURG - Precies twintig jaar geleden opende Poppodium 013 de deuren. Het grootste poppodium van Nederland en dat in hartje Tilburg. Voor die tijd was dat nog uniek, want het was het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het stadscentrum en het zette een voorbeeld neer voor andere poppodia. Een nieuwbouwgolf aan professionele poppodia in andere delen van het land volgde. Maar weet je ook waar die cd's aan de buitenkant van het gebouw voor staan? En hoeveel mensen er na de heropening van 2015 nu in passen? Twintig feiten over 013 op een rij:

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.