Volledig scherm
Drukte op een kruising bij de Ringbaan Zuid. © Alex van Lanen

Tilburg onderzoekt of snelheid Ringbaan Zuid naar 50 per uur kan

TILBURG - Verkeerswethouder Mario Jacobs (GroenLinks) laat onderzoeken of de snelheid op de Ringbaan Zuid in Tilburg omlaag kan naar 50 per uur. Verkeer mag er nu 70 kilometer per uur rijden.

Daarmee nam hij donderdag tijdens het begrotingsdebat van de gemeenteraad een breed gesteund voorstel van oppositiepartijen Lokaal Tilburg, PvdA, SP, ONS en LST over. De partijen stellen dat het op de ringbaan de laatste jaren veel drukker is geworden, mede door de komst van de winkels bij de Aabe Fabriek en de nieuwe woonwijken op Stappegoor, die ontsluiten op de Ringbaan-Zuid. Bovendien komt daar in deze maand het verkeer van en naar de Jumbo Foodmarkt bij.

In het tweede kwartaal van 2019 verwacht de wethouder de resultaten van zijn onderzoek te presenteren. Onderdeel daarvan is de doorstroming van het verkeer op de Ringbaan Zuid.

  1. Twee overvallen op horecazaken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoedelijk schot gelost
    VIDEO

    Twee overvallen op horecaza­ken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoede­lijk schot gelost

    TILBURG - In Tilburg zijn vrijdagavond even voor 21.30 uur binnen 10 minuten tijd twee overvallen gepleegd op horecagelegenheden. Chinees afhaalrestaurant Ho-Ho aan het Pieter Postplein en een cafetaria De Vriendschap aan de Goirkestraat zijn overvallen. Aan het Pieter Postplein zou een keer in de lucht zijn geschoten. Het is nog niet duidelijk of het om een of meerdere daders gaat. Dat meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.