Volledig scherm
Korvelseweg, gezien vanaf St. Annaplein. © Google Street View

Tilburg pakt hardleerse kamerverhuurder Korvelseweg aan

TILBURG - Tien bewoners in een pand waar er maar vijf zijn toegestaan, een niet deugende brandveiligheid en illegale bedrijfsactiviteiten op het achterterrein. De gemeente Tilburg is klaar met de eigenaar van een pand aan de Korvelseweg en gaat een last onder dwangsom opleggen. Ook wordt er mogelijk aangifte tegen de man gedaan wegens het bedreigen van een handhavingsambtenaar.

Donderdagmiddag gingen handhavers van de gemeente langs bij het pand voor een controle in het kader van de kamerverhuurvergunning. Bij een eerdere controle in juni was namelijk al geconstateerd dat er acht mensen woonachtig waren in het pand, terwijl er maar vijf mensen mogen verblijven. Ook bleek in de zomer dat de brandveiligheid niet in orde was. 

Tijdens de controle donderdagmiddag bleek dat er ondanks de eerdere waarschuwingen nog niets veranderd was in het pand. Er woonden nu zelfs tien mensen. Ook heeft de gemeente aanwijzingen dat er op het achterterrein van het pand illegale bedrijfsactiviteiten plaatsvinden, vermoedelijk de verkoop of reparatie van auto's. Een woordvoerder van de gemeente Tilburg laat weten dat de eigenaar met een last onder dwangsom wordt opgedragen om de onregelmatigheden zo snel mogelijk te beëindigen en de brandveiligheid in het pand te verbeteren.

De eigenaar van het pand wilde donderdag overigens geen enkele medewerking verlenen aan de controle. Ook bemoeiden familieleden en omstanders zich met de controle, waardoor er een grimmige sfeer ontstond. Eén van de handhavers zou daarbij door de eigenaar van het pand bedreigd zijn. De gemeente overweegt aangifte te doen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.