Volledig scherm
Dominique Lousberg tijdens haar werk voor Djade. © Djade

Tilburg rouwt om door spookrijder overleden Dominique (22): 'Een oprecht gedreven, fijn persoon'

TILBURG/ROERMOND - De Tilburgse vrouw die zondag om het leven kwam bij een frontale botsing met een spookrijder op de A73 bij Roermond is de 22-jarige Dominique Lousberg. 

Dominique was model en professioneel danseres bij muziekfeesten. Ze werkte al zo'n zes jaar bij entertainmentbureau Djade, waar ze volgens eigenaresse Jade Zandbergen erg populair was. ,,Ze heeft voor mensen veel betekend. Alle collega's konden fijn met haar werken, ze was een oprecht gedreven, fijn persoon."

,,Dominique staat symbool voor ons als  talentvol, slim, professioneel, loyaal, sprankelend en een opvallende schoonheid", vertelt Zandbergen. ,,Het is echt een groot verlies en gemis." Ook op social media wordt verslagen op haar dood gereageerd.

Uit respect posters weg

Volledig scherm
© Dominique Lousberg.

Ze figureerde als model onder meer voor klanten als Samsung, Holland Casino, de Bijenkorf en Pathé Bioscopen. In de bioscopen was zij het gezicht van een nieuwe campagne. Haar posters worden uit respect voor de nabestaanden direct weggehaald, meldt Pathé. ,,We laten het aan de familie of de posters terugkomen." 

Geschokt

Dominique is oud-leerlinge van het Odulphus Lyceum in Tilburg en zat in het laatste jaar van de opleiding International Lifestyle Studies aan de Fontys. Daarmee was ze volgens Zandbergen bijna klaar. ,,Ze was juist klaar om te gaan leven."

Op de Fontys Hogescholen is geschokt gereageerd op het nieuws. ,,Dit is afschuwelijk", aldus een woordvoerster.  De school heeft maandag een bijeenkomst gehouden voor klasgenoten van Dominique en docenten van de opleiding. ,,In overleg met haar familie bekijken we of we verder nog wat gaan doen."

Spookrijder

Een spookrijder botste zondag rond 22.30 uur op de A73 bij Roermond frontaal op de auto van Dominique. Ook de spookrijder, een 26-jarige Pool, overleefde de aanrijding niet. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.