Volledig scherm
PREMIUM
Sinterklaas trok vorig jaar nog met ‘donkerbruine’ Pieten door de stad, dit jaar lopen er voor het eerst schoorsteenpieten mee. © Beeld Werkt

Tilburg stopt met Zwarte Piet

TILBURG - De Tilburgse intocht stopt met Zwarte Piet. Dit jaar is een deel van de Pieten schoorsteenpiet, volgend jaar zijn álle hulpjes dat. Dan zijn ze niet donkerbruin, maar hebben ze roetvegen op het gezicht. Dat hebben het lokale Sinterklaascomité en burgemeester Theo Weterings donderdagavond bekendgemaakt. 

Vorig jaar voerde het Centraal Sint Nicolaas Comité Tilburg nog geen veranderingen door. Bij de intocht werd Sinterklaas begeleid door donkerbruine pieten, maar dan wel zonder dikke rode lippen en zonder oorbellen. Net als het jaar ervoor.

Dit jaar is er na gesprekken met de vrijwilligers, gemeente en organisaties als Kick Out Zwarte Piet besloten om geleidelijk over te stappen op schoorsteenpieten.

  1. Patiënt met coronavirus in ETZ Tilburg, man ligt in isolatiekamer ziekenhuis

    Patiënt met coronavi­rus in ETZ Tilburg, man ligt in isolatieka­mer ziekenhuis

    TILBURG - Bij een patiënt in Nederland is donderdag het nieuwe coronavirus (COVID-19) geconstateerd. Dat heeft het RIVM donderdag bekendgemaakt. De man ligt in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, zo zei minister Bruins van Volksgezondheid donderdagavond bij de NOS in een speciale televisie-uitzending rond het coronavirus. Het is de eerste besmetting in Nederland. Het gaat om een 56-jarige man uit Loon op Zand.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.