Volledig scherm
Hennepkwekerij Oude Kapelstraat Tilburg © Politie

Tilburg strenger tegen wietkwekers: woning al op slot vanaf 50 hennepplanten

TILBURG - Tilburg gaat woningen waar meer dan vijftig hennepplanten worden aangetroffen voortaan sluiten. Dit geldt ook voor panden waar meer dan 300 gram aan softdrugs ligt. Door strenger op te treden wil burgemeester Weterings ‘listige’ wietkwekers aanpakken.

Nu gaat een woning tijdelijk op slot na de vondst van 200 planten of meer dan een halve kilo softdrugs. Bij de eerste overtreding is dit een sluiting van drie maanden.

Maar de praktijk leert volgens Weterings dat wietkwekers zich tegen deze richtlijn wapenen en proberen de autoriteiten slim af te zijn. Door bijvoorbeeld meerdere kleinere kwekerijen op te zetten om zo de pakkans te verkleinen. Uit onderzoek van de drugstaskforce Brabant-Zeeland blijkt ook dat ze vaker van kweeklocatie wisselen om zo hun risico's te spreiden.

In 2018 vonden 86 hennepruimingen plaats. Dit resulteerde op basis van het bestaande Damoclesbeleid in 33 sluitingen van zowel koop- als huurwoningen. Met de nieuwe regels zouden dat er 51 zijn geweest.   

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.