Volledig scherm
Hennepkwekerij Oude Kapelstraat Tilburg © Politie

Tilburg strenger tegen wietkwekers: woning al op slot vanaf 50 hennepplanten

TILBURG - Tilburg gaat woningen waar meer dan vijftig hennepplanten worden aangetroffen voortaan sluiten. Dit geldt ook voor panden waar meer dan 300 gram aan softdrugs ligt. Door strenger op te treden wil burgemeester Weterings ‘listige’ wietkwekers aanpakken.

Nu gaat een woning tijdelijk op slot na de vondst van 200 planten of meer dan een halve kilo softdrugs. Bij de eerste overtreding is dit een sluiting van drie maanden.

Maar de praktijk leert volgens Weterings dat wietkwekers zich tegen deze richtlijn wapenen en proberen de autoriteiten slim af te zijn. Door bijvoorbeeld meerdere kleinere kwekerijen op te zetten om zo de pakkans te verkleinen. Uit onderzoek van de drugstaskforce Brabant-Zeeland blijkt ook dat ze vaker van kweeklocatie wisselen om zo hun risico's te spreiden.

In 2018 vonden 86 hennepruimingen plaats. Dit resulteerde op basis van het bestaande Damoclesbeleid in 33 sluitingen van zowel koop- als huurwoningen. Met de nieuwe regels zouden dat er 51 zijn geweest.   

  1. Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoestende brand
    PREMIUM

    Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoesten­de brand

    DONGEN - Tuf Recycling werd voor de verwoestende brand in oktober vorig jaar meerdere keren bedreigd. Dat blijkt uit informatie die de politie maandagavond naar buiten heeft gebracht. Het Rotterdamse Advanced Sports Installations & Recycling (ASIE) is inmiddels in beeld om de problemen bij de omstreden Dongense kunstgrasverwerker op te lossen. De gemeente Dongen staat in principe welwillend tegenover dit voornemen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.