Veertig jaar leeg, sinds een jaar of twintig dichtgetimmerd en totaal verpauperd. ,,Als je zo’n tekort aan woningen hebt, moet je dit dan toelaten?” In een straal van 500 meter nog twee van zulke panden.
Volledig scherm
PREMIUM
Veertig jaar leeg, sinds een jaar of twintig dichtgetimmerd en totaal verpauperd. ,,Als je zo’n tekort aan woningen hebt, moet je dit dan toelaten?” In een straal van 500 meter nog twee van zulke panden. © Jan van Eijndhoven

Tilburg telt bijna negentig huizen die al járen leeg staan: ‘Ik kan me daar zo kwaad over maken’

TILBURG - De woningnood is hoog, toch telt Tilburg bijna negentig woningen die al vijf, tien tot soms wel veertig jaar leegstaan. Vandaag een kleine geschiedenis van leegstand aan de Hoogvensestraat, in deel acht van de serie ‘Onbetaalbaar Wonen’. ,,Als er zo'n woningnood is, waarom grijpt de gemeente dan niet in?” 

 1. Oplichter Sunny van L. zo gevaarlijk voor de maatschappij, dat het hof zijn naam gaat publiceren
  PREMIUM

  Oplichter Sunny van L. zo gevaarlijk voor de maatschap­pij, dat het hof zijn naam gaat publiceren

  MOERGESTEL/DEN BOSCH - De maatschappij moet worden gewaarschuwd tegen oplichter Sunny van L. uit Moergestel, vandaar dat het gerechtshof in Den Bosch de opmerkelijke stap zet om zijn naam te publiceren. De man is ook in hoger beroep veroordeeld tot dertig maanden celstraf. Dat ging over de periode tussen 2007 en eind 2009 waarin hij verschillende bedrijven voor tonnen heeft opgelicht.
 2. Vuurwerk, gezang en toespraak Jordens Peters: supporters zwaaien Willem II uit voor kelderkraker
  Video

  Vuurwerk, gezang en toespraak Jordens Peters: supporters zwaaien Willem II uit voor kelderkra­ker

  De spelers en technische staf van Willem II hebben in aanloop naar de cruciale degradatiekraker tegen ADO Den Haag een flinke steun in de rug gekregen. De spelersbus (die al een dag voor de wedstrijd is vertrokken) werd uitgezwaaid door een grote groep supporters. Diezelfde fans zongen de selectie eerder al hartstochtelijk toe, waarna ze werden toegesproken door aanvoerder Jordens Peters.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Op Boerderijsafari in Brabant: 'Even uitstappen voor een selfie met de koeien'
  Play

  Op Boerder­ijsa­fa­ri in Brabant: 'Even uitstappen voor een selfie met de koeien'

 2. Gewonde bij schietpartij in Waalwijk, man aangehouden
  Play

  Gewonde bij schietpar­tij in Waalwijk, man aangehou­den

Tilburg e.o.