Volledig scherm
Het logo van Tilt © Tilt

Tilburg: Tilt laat zich inspireren door de gevouwen handen van Angela Merkel

TILBURG - Wat heeft Angela Merkel met literatuurfestival Tilt van doen? Het Tilburgs festival heeft zich voor het logo laten inspireren door de typerende Merkel-ruit, de kenmerkende houding van de Duitse bondskanselier waarbij de vingertoppen tegen elkaar gevouwen zijn met de duimen naar boven.  

Die houding is in het logo gecombineerd met het herkenbare handgebaar van rapper Jay Z. Hij maakt met zijn vingers vaak de vorm van een diamant, daarbij zijn de duimen onder. De vingertoppen raken elkaar boven. Die houding lijkt de spiegel van de Merkel-ruit.

Het thema van de Boekenweek is dit jaar Moeder, de Vrouw. Tilt sluit daar bij aan door veel schrijfsters te laten optreden. Zo komen Connie Palmen en Mensje van Keulen op 30 maart naar Theater De Nieuwe Vorst.

  1. Ongeduldige automobiliste rijdt organisator Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisatie overweegt aangifte
    PREMIUM

    Ongeduldi­ge automobi­lis­te rijdt organisa­tor Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisa­tie overweegt aangifte

    TILBURG - Zwaar. Dat waren de drie ronden op de Swapfiets, een nieuw onderdeel van de Ronde van Korvel in Tilburg. Wethouder Rolph Dols mocht de startbel luiden en de prijzen uitreiken. Zondag werd het evenement, dat jaren stilgelegen heeft, voor de derde keer gehouden. Het verliep echter niet zonder incidenten: organisator Peerke Hessels werd aangereden door een ongeduldige automobilist.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.