Kinderen van Basisschool Wandelbos in Tilburg vormden een kleurrijke cirkel met de boodschap 'Samen Sterk' voor de drone.
Volledig scherm
Kinderen van Basisschool Wandelbos in Tilburg vormden een kleurrijke cirkel met de boodschap 'Samen Sterk' voor de drone. © Pix4Profs/Jan Stads

Tilburg toont eensgezinde boodschap vanuit de lucht: samen sterk tegen coronavirus

TILBURG -  De drone die vrijdag namens het Brabants Dagblad en #NLblijfthuis een rondje boven Tilburg vloog, zorgde voor veel creativiteit en positiviteit. Met stoepkrijt, spandoeken of uitgeprinte A4'tjes toonden tientallen Tilburgers hun eensgezinde boodschap aan de vliegende camera: samen staan we sterk tegen het coronavirus.

Het is kort voor de middag als boven de speelplaats van basisschool Wandelbos een zoemend geluid te horen is. ,,Daar is de drone, kinderen!”, roept juf Linda van Huijksloot van groep 3. ,,Iedereen op zijn plek!” 

Zwaaien

De zestien kinderen en twee jufs op basisschool Wandelbos vormen een ster met positieve boodschap voor de drone.
Volledig scherm
De zestien kinderen en twee jufs op basisschool Wandelbos vormen een ster met positieve boodschap voor de drone. © BD

De zestien aanwezige kinderen stoppen meteen met verstoppertje spelen, springen van het klimrek af en rennen naar een hoek van het plein. Daar ligt al een kleurrijke parasol uitgespreid op de grond. Rondom zijn met stoepkrijt kleurrijke figuren getekend en op het doek liggen uitgeprinte letters op A4-vellen die de tekst ‘samen sterk’ vormen. De kinderen maken het geheel af door languit op de grond te gaan liggen en zo een soort ster te vormen. Vrolijk zwaaien ze naar de vliegende camera, die boven hun hoofd een paar rondjes maakt.

,,Toen we de oproep over de drone zagen, vonden we het meteen leuk om mee te doen”, vertelt Van Huijksloot. ,,Vooral ook omdat wij nu de kinderen opvangen van ouders met cruciale beroepen. ‘We doen het dus voor mijn moeder’, zei één van de kinderen toen ik het vertelde.”

Positiviteit

Ook veel gezinnen die nu thuis zitten, maakten vrijdag een mooie boodschap voor de drone, zoals de familie Visseren in de Raamsdonkstraat. Milan (8) en Lara (5) hebben in hun achtertuin met slingers een hart gevormd. Daarin liggen knuffels en opnieuw is er de oproep om samen sterk te zijn. 

Ouders Jeroen en Eva Visseren vinden de dronevlucht een mooi initiatief. ,,Dit geeft steun aan alle ouderen die nu alleen zijn, maar ook aan al die mensen in de zorg die voor ons zo hard werken”, zegt Jeroen. Hij hoopt ook dat de boodschap wat positiviteit brengt. ,,De coronacrisis laat ook de knelpunten zien waar we als mensen en samenleving tegenaan lopen. Als we samenwerken tegen het coronavirus, komen we hier sterker uit.”

De video van de dronevlucht boven Tilburg is vrijdag in 's avonds te zien op bd.nl.

  1. Extra geld voor natuur in Hilvarenbeek, tegenstanders staken de strijd tegen bomenkap voor N395

    Extra geld voor natuur in Hilvaren­beek, tegenstan­ders staken de strijd tegen bomenkap voor N395

    HILVARENBEEK - Het verzet tegen de kap van 76 inlandse eiken om de provinciale weg N395 te kunnen reconstrueren is gestaakt. De provincie stelt 235.000 euro extra beschikbaar voor compensatie van de bomen die gekapt moeten worden. Het B-team, Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH) en dorpscoöperatie Wij-wel trekken een rechtszaak in na deze en andere toezeggingen door de provincie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.