Volledig scherm
Drukkerij Gianotten in 1979 © Collectie Gianotten

Tilburg Trofee voor drukkerij Gianotten Printed Media

TILBURG - De 100-jarige drukkerij Gianotten Printed Media kreeg donderdag de Tilburg Trofee uitgereikt uit handen van burgemeester Theo Weterings. Dit gebeurde tijdens de open dag ter gelegenheid van het jubileum van het bedrijf in de drukkerij aan de Bredaseweg. 

Gianotten is in 1919 opgericht door Hendricus Gianotten. Hij begon op zolder van zijn woning. Het bedrijf ging over naar zijn zonen Chris en Jo en bleef steeds (deels) eigendom van de familie. Nu zijn alle aandelen weer in handen van de familie Gianotten.

Tilburgse Revue

Gianotten is tegenwoordig een multimediabedrijf dat gebruik van de kracht van zowel conventionele als nieuwe media. Gianotten is naast ondernemer ook betrokken bij de stad en het maatschappelijke leven van Tilburg. Zo is het bedrijf sponsor van de Tilburgse Revue en diverse andere lokale evenementen. 

Drie titels gedrukt door Gianotten, behoorden tot de Best Verzorgde Boeken van 2017. Het bedrijf is al jaren uitgever en drukker van boeken van Tilburgse bodem, onder andere: Yearbook Textiellab 2013. Daarnaast is het bedrijf uitgever van de boekenreeks ‘In Tilburg’.  

Volledig scherm
Dré Stevens verlaat na 42 jaar Drukkerij Gianotten. Samen met Frank Vernooij bekijkt hij de prints uit de gloednieuwe Koenig & Bauer drukpers. © Jan van Eijndhoven

Fotoboek koning

Van het bezoek van de koninklijke familie aan Tilburg op Koningsdag 2017 heeft Gianotten een fotoboek gemaakt dat de dag erna klaar was en direct bij de Koning is afgeleverd. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.