Volledig scherm
Factorium maakt een show over 150 jaar muziekonderwijs. Deze is ook zondagmiddag nog te zien. Zaterdag na afloop van deze show Circle of talent kreeg Factorium de Tilburg Trofee. © Jostijn Ligtvoet

Tilburg Trofee voor Factorium Podiumkunsten

TILBURG - Factorium Podiumkunsten ontving zaterdagavond de Tilburg Trofee vanwege het 150-jarig bestaan van het muziekonderwijs in Tilburg en de belangrijke rol die de instelling speelt op het gebied van kunsteducatie. Locoburgemeester Marcelle Hendrickx (cultuur) reikte de Tilburg Trofee uit tijdens een gala-avond in de theaterzaal van Factorium. Zondagmiddag is bij Factorium een festival met muziek, dans en theater. 

Factorium Podiumkunsten is een instelling voor kunsteducatie met als werkgebied de gemeenten Tilburg en Goirle. De organisatie biedt lessen op het gebied van podiumkunsten: muziek, dans, theater en musical en heeft jaarlijks ruim 6.000 cursisten. Tot 2004 droeg  Factorium de naam Tilburgse Dans- en Muziekschool. De lessen en workshops zijn gericht op zowel beginners als gevorderden, amateurs als toekomstige professionals. 

Onderwijs

Factorium is een belangrijke partner voor het onderwijs.  Door kunst en cultuur leren kinderen anders te kijken, te luisteren en zichzelf te presenteren, zo is de filosofie. Factorium is ook actief in de wijk.  Regelmatig wordt er samengewerkt met andere kunst- en cultuurinstellingen, onderwijs, amateurkunst, bedrijven, podia,  wijkcentra en kunstvakopleidingen.

Drie torens van Tilburg

De Tilburg Trofee is in 1970 door het gemeentebestuur ingesteld. Zij wordt als ereblijk toegekend aan instellingen, verenigingen en burgers die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad.  De trofee is een plastiek in de vorm van drie torens, herkenbaar van het gemeentewapen. Het ontwerp is is van de Tilburgse beeldend kunstenaar Hans Claesen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.