Na schakers en go-spelers zijn ook professionele gamers verslagen door kunstmatige intelligentie, in dit geval een team van vijf samenwerkende computersystemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Na schakers en go-spelers zijn ook professionele gamers verslagen door kunstmatige intelligentie, in dit geval een team van vijf samenwerkende computersystemen. © EPA

Tilburg University voorop in ambitieus project: 's werelds meest betrouwbare robot

TILBURG - De Tilburgse universiteit zet zich schrap om te helpen 's werelds meest betrouwbare robot te ontwikkelen. De inzet daarbij is dat de technologie voor kunstmatige intelligentie zo goed mogelijk in de pas loopt met menselijke waarden die ‘we’ belangrijk vinden.  

 1. Verdachte opgepakt na schietincident op parkeerplaats bij Albert Heijn in Tilburg: ‘Het klonk als een kalasjnikov’
  PREMIUM
  video

  Verdachte opgepakt na schietinci­dent op parkeer­plaats bij Albert Heijn in Tilburg: ‘Het klonk als een kalasjnik­ov’

  TILBURG - Op de parkeerplaats bij supermarkt Albert Heijn en dierenwinkel Pets Place aan het Paletplein in Tilburg is donderdagavond rond 19.20 uur geschoten. Bij de politie kwamen meerdere meldingen hierover binnen. Volgens een ooggetuige klonk het alsof er met een kalasjnikov werd geschoten. Er is een verdachte opgepakt in de buurt van de supermarkt.
 2. Einde aan langslepende kwestie: claim van 1,7 miljoen aan Loon op Zand wordt schikking van 273.000 euro
  PREMIUM

  Einde aan langslepen­de kwestie: claim van 1,7 miljoen aan Loon op Zand wordt schikking van 273.000 euro

  LOON OP ZAND - Het slepende dossier rond het faillissement van Stichting Multifunctionele Centra, de voormalige exploitant van De Werft en De Wetering, is eindelijk tot een eind gekomen. De curator had eerder een claim van 1,7 miljoen euro bij de gemeente Loon op Zand ingediend. Die kwam er niet. Er is een schikking getroffen van 273.000 euro. Daarmee kunnen alle schuldeisers die al jaren op hun geld wachten worden betaald.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.