De Interpolis-toren.
Volledig scherm
De Interpolis-toren. © Frederike Heuvel

Tilburg vanuit een andere hoek: ‘De schoonheid van het alledaagse’

Di 18 feb: Zo nu en dan duikt er tussen al het Tilburgse Instagram-geweld een nieuwe fotograaf op van wie het werk in korte tijd veel wordt gedeeld. Dat is precies wat er met de foto's van Frederike Heuvel gebeurt. ,,Ik wil de schoonheid van het alledaagse vanuit een andere hoek in beeld brengen.”

Uitzicht vanaf het perron station Tilburg.
Volledig scherm
Uitzicht vanaf het perron station Tilburg. © Frederike Heuvel

Een foto van Interpolis, van een langsrijdende trein op het perron van station Tilburg. Het zijn niet de plekken die je op een ansichtkaart zult zetten. En toch vallen de foto's die Frederike Heuvel ervan maakt op. Door de (soms vreemde) hoek, door de schoonheid. 

,,Het is ooit begonnen als een uit de hand gelopen hobby, maar neemt inmiddels professionele vormen aan”, vertelt de fotografe. De 32-jarige woont in Den Bosch en zeult meestal haar Nikon D7500 mee. ,,Maar niet elke dag, het is een bakbeest. Soms maak ik ze met de Iphone. Ik vind het mooi om het alledaagse vanuit een andere hoek vast te fotograferen.” 

Dan legt ze bijvoorbeeld haar camera in een waterplas. ,,Al hou ik hem er liever boven, ik ben er zuinig op.”

Warm hart

De foto's vallen op, ze zit pas sinds oktober op Instagram maar het aantal likes en keren dat de foto's wordt gedeeld, tikt aan. ,,Eigenlijk ben ik ermee begonnen om mijn familie in Twente op de hoogte te houden”, klinkt het met licht Twentse tongval. 

Ze draagt Tilburg al lang een warm hart toe, vertelt ze. De fotografe lacht: ,,Alleen al vanwege de Meimarkt, ik ben gek op rommelmarkten. Den Bosch is een mooie stad, daar loop je doorheen en is alles mooi. Tilburg is juist veel uitdagender, daar heb je veel meer contrasten. Tussen het mooie nieuwe en het mooie oude.”

De Tilburgse binnenstad.
Volledig scherm
De Tilburgse binnenstad. © Frederike Heuvel
Slagerij Van Hest.
Volledig scherm
Slagerij Van Hest. © Frederike Heuvel
Dak van station Tilburg
Volledig scherm
Dak van station Tilburg © Frederike Heuvel

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.