Volledig scherm
Logo Knetters © Collectie Knetters

Tilburg: veel kinderboekenschrijvers bij Knetters

TILBURG - Een reeks schrijvers is zondag 29 september te gast bij kinderboekenfeest Knetters in Tilburg. Dat is een festival rond kinderboekenschrijvers en boeken voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het evenement is in verschillende zalen en ruimtes van 013 Poppodium. 

De illustrator Rick de Haas en schrijver Anke Werker maakten speciaal voor Knetters het boek ‘Zelf gemaakt!’ Daarvoor verbleven de twee een week in het Textielmuseum. Ook is er muziek van de Liedjesatlas, naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts. 

Natascha Stenvert komt ook naar de stad. Ze maakte, samen met astronaut André Kuipers, het Prentenboek van de Kinderboekenweek. In 013 is ook een schrijfworkshop van spoken word-artiest Elten Kiene. 

Schrijver Jaap Robben, die gedichten schrijft met rare verdwijnwoorden, is op Knetters met tekenaar Jeroen de Leijer. Milja Praagman en Gideon Samson, die ‘Ik wil een paard’ , het mafste boek van het jaar schreven, komen ook naar Tilburg. Natuurlijk is Paul van Loon en de Griezelbus van de partij. 

Koptelefoon

Kinderboekenschrijver Elisa van Spronsen gaat koptelefoon-voorlezen, samen met andere schrijvers. Bij medewerkers van Bibliotheek LocHal is het mogelijk om  opdrachten te geven aan een  robot. 

Kinderboekenfestival Knetters is een initiatief van SPiL (Stichting Plezier in Lezen), dit jaar voor het eerst in samenwerking met Literair festival Tilt. Knetters is 29 september  van 13 tot 17 uur. 

Info: www.knettersfeest.nl 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.