Volledig scherm
PREMIUM
Het Tilburgs Arsenaal aan de Magazijnstraat: nieuwbouwproject met appartementen in de middeldure huur. © Stephan Jongerius

Tilburg verplicht bouw huurhuizen middeninkomens

TILBURG - Projectontwikkelaars met bouwplannen voor 50 woningen of meer, moeten in Tilburg voortaan minimaal tien procent daarvan realiseren in de middeldure huursector. ,,Mensen knappen af op die torenhoge huren."

Met een nieuw middel wil de gemeente Tilburg trachten te voorzien in de schreeuwende behoefte aan middeldure woningen: de verordening middenhuur. Nieuwbouwplannen voor 50 woningen en meer moeten dan voor minstens tien procent vallen in de huurcategorie van 721 tot 950 euro per maand. Dat huurniveau moet bovendien minstens tien jaar in stand blijven.

  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (7%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (33%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (32%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (28%)
867 stemmen