Volledig scherm
PREMIUM
The Grass Company aan de Spoorlaan in Tilburg. © Erik Luiten

Tilburg wil ‘drugspand’ 6 maanden sluiten na vondst handelsvoorraad The Grass Company

TILBURG - Een bedrijfspand aan de Kooikerstraat moet van de gemeente Tilburg zes maanden op slot omdat daar in november vorig jaar zo’n 18 kilo softdrugs was aangetroffen. Het betrof de weekvoorraad van de vier coffeeshops van The Grass Company, maar daar houdt de gemeente geen rekening mee.

Directeur Marco de Jong van The Grass Company en verhuurder van het pand Frans van Laarhoven verschenen gisteren samen met advocaat Rob Milo voor de bezwarencommissie om het besluit van de gemeente aan te vechten. Volstrekt onredelijk, zo noemt Milo de voorgenomen sluiting van het pand. Hij vindt dat burgemeester Theo Weterings onvoldoende heeft gekeken naar de onderliggende ‘achterdeurproblematiek’, dat de verkoop door coffeeshops gedoogt maar het hebben van een handelsvoorraad strafbaar stelt.

  1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
    PREMIUM
    Update

    Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

    BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.