Volledig scherm
Duncan Laurence © ANP

Tilburg wil Duncan zo snel mogelijk huldigen

TILBURG - De gemeente Tilburg wil Duncan Laurence, de winnaar van het Songfestival, dolgraag op korte termijn in de stad huldigen. Volgens een woordvoerster van de gemeente zal daarvoor contact worden gezocht met de zanger en zijn management. 

,,Er zijn meer steden die Duncan willen huldigen, Hellevoetsluis, Amersfoort, maar wij willen dat ook. Tilburg is een stad van makers, van talenten.” Duncan studeerde aan de Rockacademie in de  stad, is in 2018 afgestudeerd en woonde tot voor kort in Tilburg. 

,,We zijn natuurlijk afhankelijk van wat Duncan zelf wil en of zijn agenda een huldiging toelaat. Daarover spreken we met zijn management. Wij zijn zó enthousiast, het was fantastisch. Als het aan ons ligt komt er daadwerkelijk een huldiging.” Over een locatie is nog niets bekend. ,,Binnen, buiten, grootschalig, kleinschalig, daarover gaan we praten.”  Alle fracties in de Tilburgse gemeenteraad vroegen B. en W. om zich in te zetten voor een huldiging in de stad. 

De gemeente Tilburg is er ook voorstander van dat het Songfestival in 2020 in Brabant wordt georganiseerd, maar ziet Tilburg niet als mogelijke locatie. De fracties van VVD, CDA, GroenLinks, D66 en PvdA in provinciale staten pleiten ervoor om het Eurovisie Songfestival naar Brabant te halen. ,,We moeten zo reëel zijn dat Tilburg geen geschikte accommodaties heeft voor het Songfestival. Poppodium 013 is te klein, maar in Brabant zijn wel andere locaties geschikt. Onze focus ligt op de huldiging.“

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.