Volledig scherm
Tim Wijdemans (van Bonheur Horeca Groep) en circusdirecteur Kevin van Geet (rechts) in de piste van het Tilburgs Winter Wonder Circus © Joost Goutziers

Tilburg Winter Circus: tijdelijk restaurant rond de piste

TILBURG - De tafels zijn gedekt. De tent van Tilburgs Winter Wonder Circus op Het Laar is vrijdag en zaterdag een tijdelijk restaurant van Bonheur Horeca Groep. Vrijdag zijn er 280 gasten, dus uitverkocht.  Die krijgen vier gangen voorgeschoteld en vijf circusacts te zien, de aftrap is door acht Friese hengsten. 

Bonheur heeft elk jaar een pop-up restaurant. Het bedrijf streek al tijdelijk neer in Westpoint, de Stadsheer, het reuzenrad tijdens Koningsdag en de Roze Kathedraal op de Tilburgse Kermis. Toen vorig jaar een medewerkster van Bonheur het wintercircus op Het Laar bezocht, ontstond het idee voor een restaurant rond de piste van een circustent.

 ,,We dachten: Hoe vet zou dat zijn?", zegt Tim Wijdemans, directeur van Bonheur. ,,Het menu verwijst naar circus, zo zijn er popcorn en hotdog in de gerechten verwerkt. Onze wijnleverancier attendeerde ons op Jongleur wijn.” De gerechten worden elders voorbereid, maar in een tijdelijke keuken bij het circus afgewerkt. 

Paarden

Directeur Kevin van Geet van het Winter Wonder Circus staat van 25 januari tot en met 3 februari met zijn circus in Tilburg. De tent is al opgebouwd, alleen de tribunes staan er nog niet in. Op die plek rond de piste staan nu tafels. De circusdirecteur was meteen enthousiast toen hij door Bonheur werd benaderd. 

Hij heeft voor de gasten in het pop-up restaurant vijf acts geregeld. Na de opening door paarden, is ook een clown/comedian te zien, een jongleur,  een koorddanseres en een luchtacrobate. De acts en gangen volgen elkaar op, maar tijdens de gangen zijn er ook kleine acts bij de tafels. Tijdens de finale zullen behalve acrobaten ook de koks en serveersters door de piste paraderen. Voor zaterdagavond zijn er nog enkele tafels vrij. 

Volledig scherm
Restaurant in de circustent © Joost Goutziers/BD
  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.