Volledig scherm
PREMIUM
Dylan Groenwegen tijdens de proloog van de ZLM Tour woensdag in het Zeeuwse Yerseke. © photo: Cor Vos

Tilburg zondag even ‘op slot’: finish wielerkoers in Piusstraat

TILBURG - Rennersdorpen, wielrenners die volle bak over de ringbanen koersen en de finish in de Piusstraat. De ZLM Tour zet Tilburg zondagmiddag 23 juni op zijn kop. Tot vreugde van de wielerliefhebbers, maar met tijdelijk veel verkeersoverlast.

Moet u zondag in de Tilburgse binnenstad zijn? Let dan even goed op want de stad is vanaf het einde van de middag het domein van ruim honderd wielrenners en hun gevolg. Ze koersen met hoge snelheid over onder meer de ringbanen, langs de universiteit en het Wilhelminapark en over de Heuvelring. Na twee rondes door de stad finishen ze even voor 17 uur in de Piusstraat ter hoogte van de Albert-Heijn.

  1. Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld
    fotoreportage + Video

    Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld

    TILBURG - Stukje bij beetje begint de enorme Tilburgse kermis vorm te krijgen. De opbouw is dinsdag om 12 uur van start gegaan en gaat door tot vrijdag. De binnenstad staat tot woensdag 1 augustus in het teken van de 453ste kermis van Tilburg. De geraamtes van de attracties, die steeds hoger worden, trekken veel bekijks. Maar voor wie er pas naartoe gaat als alles af is: hier is de opbouw van het (voor sommigen) hoogtepunt van het jaar in beeld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.