Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburger (19) voor vijfde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

TILBURG - Een 19-jarige Tilburger is zaterdag aangehouden op de Venkelhof, omdat hij voor de vijfde keer betrapt was op het rijden zonder rijbewijs. Hij bleek ook nog 30 gram hasj op zak te hebben. 

Agenten zagen de man rond 21.00 uur rijden en besloten hem aan de te zetten, omdat hij geen gordel droeg en geen richting aangaf.  Bij controle bleek dat hij geen rijbewijs had en dat hij hier al vier keer eerder op betrapt was. 

De agenten besloten de auto in beslag te nemen. Alleen weigerde de jongeman zijn sleutels af te geven. Bij de aanhouding verzette de jongen zich zo hevig dat er pepperspray gebruikt moest worden. 

Bemoeienis van omstanders

Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en hierdoor kreeg een van de agenten een duw in zijn rug. Met assistentie van andere agenten konden de omstanders uiteindelijk op afstand worden gehouden. 

De verdachte is meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij ook nog 30 gram aan hasj bij zich te hebben. 

  1. Apple dwarsboomt Tilburgers Strijbos & Van Rijswijk
    PREMIUM

    Apple dwarsboomt Tilburgers Strijbos & Van Rijswijk

    TERSCHELLING/TILBURG - De Tilburgse componisten Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk speelden de afgelopen tien dagen de voorstelling ‘Technostalgia’ tijdens Oerol op Terschelling. Maar dat was zeker geen appeltje-eitje. De componisten werkten in deze openluchtvoorstelling met een zelf ontwikkelde app en een GPS-navigatie. Maar door een update van Apple en een aanpassing in dat systeem dreigde de voorstelling de mist in te gaan. Dat zou de twee Tilburgers een schadepost van 60.000 euro hebben opgeleverd door gemiste recettes, met een faillissement als gevolg. De fout in Apple is door medewerkers van Strijbos & Van Rijswijk zelf ontdekt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.