Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburger (19) voor vijfde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

TILBURG - Een 19-jarige Tilburger is zaterdag aangehouden op de Venkelhof, omdat hij voor de vijfde keer betrapt was op het rijden zonder rijbewijs. Hij bleek ook nog 30 gram hasj op zak te hebben. 

Agenten zagen de man rond 21.00 uur rijden en besloten hem aan de te zetten, omdat hij geen gordel droeg en geen richting aangaf.  Bij controle bleek dat hij geen rijbewijs had en dat hij hier al vier keer eerder op betrapt was. 

De agenten besloten de auto in beslag te nemen. Alleen weigerde de jongeman zijn sleutels af te geven. Bij de aanhouding verzette de jongen zich zo hevig dat er pepperspray gebruikt moest worden. 

Bemoeienis van omstanders

Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en hierdoor kreeg een van de agenten een duw in zijn rug. Met assistentie van andere agenten konden de omstanders uiteindelijk op afstand worden gehouden. 

De verdachte is meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij ook nog 30 gram aan hasj bij zich te hebben. 

  1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
    PREMIUM
    Update

    Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

    BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.