Volledig scherm
34-Tilburger wordt klemgereden na wilde achtervolging door de stad. © Thinkstock

Tilburger (34) wordt klemgereden na wilde achtervolging

TILBURG - Een 34-jarige Tilburger, tevens bekende van de politie, is dinsdagmiddag aangehouden op het Antoon van Rijenplein na een wilde achtervolging. De politie heeft hem klemgereden. Agenten wilde hem in eerste instantie aanhouden omdat ze informatie hadden binnengekregen over vuurwapenbezit, maar de man negeerde het stopteken en ging ervandoor. 

Een centralist van de meldkamer gaf dinsdagmiddag aan de eenheden door dat een man, die in een bepaald type en kleur Volkswagen reed, mogelijk een vuurwapen zou hebben. Rond 15.30 uur zag een agent precies die auto rijden over de Ringbaan-West in Tilburg. Hij achtervolgde de auto en gaf ondertussen zijn locatie door. De verdachte kreeg op de Hesperenstraat een stopteken, maar dit werd genegeerd. 

De man reed op het Laurens Kosterplein tegen het verkeer in. Ondertussen kreeg de agent versterking en zetten ze de achtervolging in. Daar reed de verdachte over kruisingen zonder te remmen met een snelheid van 100 km/pu. Negeerde hij twee keer rood licht, overschreed twee keer een doorgetrokken streep en gaf hij geen voorrang aan bestuurders van rechts. 

Uiteindelijk lukte het de agenten om de verdachte met zijn auto op het Antoon van Rijenplein klem te rijden. Daar is hij aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingenomen. 

In de auto en op zijn verblijfadres werd alleen geen vuurwapen gevonden. De recherche stelt een onderzoek in naar het mogelijk bezit. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.