Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Tilburger (54) beschiet plaatsgenoot met pijl en boog

TILBURG - In de wijk Groenewoud in Tilburg is woensdag omstreeks 22.30 uur een 54-jarige Tilburger aangehouden. Hij zou tijdens een ruzie een 25-jarige plaatsgenoot met een pijl en boog beschoten hebben. Het slachtoffer raakte daarbij niet gewond, zo meldt de politie.

De 25-jarige Tilburger vertelde dat hij met een vriend spullen wilde ophalen bij een man die in de kamer van die vriend woont. Het gesprek daarover liep echter uit op een flinke woordenwisseling. De Tilburger en zijn vriend zagen dat de bewoner wegliep.

Klap

Plotseling hoorde de Tilburger een enorme klap. Hij zag dat er een pijl in de tafel geschoten was. De bewoner stond met nóg een pijl op zijn boog, waarmee hij op hen richtte. De Tilburger rende met zijn vriend de binnenplaats op, achtervolgd door de schutter. Die schoot de pijl af, die doel miste: de aangever zag de pijl voorbijvliegen. Hij rende met zijn vriend naar hun auto, terwijl weer een pijl voorbij suisde.

Melding

Het slachtoffer belde op de parkeerplaats van Stappegoor de politie. Agenten konden de verdachte op zijn woonadres aanhouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en ingesloten. Vier Carbon pijlen en een Initech handboog zijn in beslag genomen.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.