Volledig scherm
Handboeien man stock © Thinkstock

Tilburger (57) bedreigt vrouw met de dood en knijpt haar keel dicht, zoon en vriend grijpen in

TILBURG - Een 57-jarige Tilburger is vrijdagavond aangehouden in zijn woning in Tilburg in verband met huiselijk geweld. Hij zou zijn vrouw met de dood hebben bedreigd en daarna tot twee keer toe haar keel hebben dichtgeknepen. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Agenten werden opgeroepen naar een adres in Stokhasselt waar wel vaker problemen zijn geweest. Deze keer ging het om huiselijk geweld. Eenmaal bij de woning aangekomen, zagen agenten dat een mond in bedwang werd gehouden door twee andere personen. 

De bewoonster verklaarde bij agenten dat zij aangifte wilde doen tegen haar man, die in bedwang werd gehouden. De vrouw verklaarde dat hij dronken was en ruzie kregen, waarbij hij haar met de dood bedreigde en haar keel dicht had geknepen. Hun zoon en een vriend grepen in bij de ruzie en wisten de man te overmeesteren. 

De man is door agenten aangehouden. Tijdens zijn het vervoer in de politiewagen en in het cellencomplex beukte de man herhaaldelijk met zijn hoofd tegen de muren en deurstijlen, waardoor hij een hoofdwond opliep. 

  1. Twee overvallen op horecazaken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoedelijk schot gelost
    VIDEO

    Twee overvallen op horecaza­ken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoede­lijk schot gelost

    TILBURG - In Tilburg zijn vrijdagavond even voor 21.30 uur binnen 10 minuten tijd twee overvallen gepleegd op horecagelegenheden. Chinees afhaalrestaurant Ho-Ho aan het Pieter Postplein en een cafetaria De Vriendschap aan de Goirkestraat zijn overvallen. Aan het Pieter Postplein zou een keer in de lucht zijn geschoten. Het is nog niet duidelijk of het om een of meerdere daders gaat. Dat meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.