Volledig scherm
Stockbd rechtbank. Foto: BD © BD

Tilburger (69) tongzoent met meisje (4) en betast haar billen, verdachte blijft in gevangenis

BREDA/TILBURG - Een 69-jarige Tilburger die ervan wordt verdacht dat hij een 4-jarig meisje heeft getongzoend, blijft vastzitten. Zijn advocaat vroeg de rechtbank in Breda vrijdag de verdachte vrij te laten, zodat de man aan een behandeling kan beginnen. Maar dat verzoek werd afgewezen. 

De rechtbank vindt dat hij al genoeg kansen heeft gehad om zijn leven te beteren. De Tilburger is al een keer of tien met justitie in aanraking geweest vanwege vergelijkbare zaken. Eerdere behandelingen konden niet voorkomen dat hij weer in de fout ging.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de man zijn tong of vingers in de mond van het meisje gebracht, haar op de mond of tong gekust en haar billen betast. 

Over de schreef

De Tilburger bekent dat hij op 30 maart van dit jaar over de schreef is gegaan met het toen 4-jarige meisje, dat bij hem in de flat woonde. Volgens zijn advocaat Brogtrop is het echter de vraag of je op zijn gedrag het etiket 'seksueel binnendringen' moet plakken, zoals het OM doet.

Bewoners van de flat hoeven overigens niet te vrezen voor zijn terugkeer. De man heeft de huur opgezegd. ,,Ik wil het de mensen daar en vooral het slachtoffer niet moeilijk maken."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.