Op ringbaan Ooost
Volledig scherm
Op ringbaan Ooost © De Kort Media / Toby de Kort

Tilburger beleeft ‘Hollywoodfilm’ vanuit dakraam: ‘Nu lach ik er om, maar ik stond te trillen op mijn benen’

VIDEOTILBURG - Het leek wel een speelfilm, maar het bleek de harde realiteit. Robbert van Gorp schrok woensdagnacht wakker van loeiende sirenes, voorbijracende politiewagens en het geluid van een laagvliegende helikopter. 

Een langdurige politieachtervolging was zojuist ten einde gekomen in de voortuin van zijn overbuurman. Van Gorp, die voor de zekerheid nog maar eens in zijn ogen wreef, beleefde geen droom. Toen hij vanuit zijn slaapkamer in de Hogendriesstraat op straat keek, kon hij de politie nog van dienst zijn ook.

Van Gorp stond hen bij voor de aanhouding van de tweede verdachte, al was zijn bijdrage naar eigen zeggen minimaal. “Ik zag de verdachte ineens opduiken uit het steegje, gelegen tegenover mijn huis. De man verstopte zich voor de helikopter. Toen diverse agenten, samen met een politiehond, de straat weer opkwamen, nam hij de benen.” 

Vanuit het dakraam hielp Van Gorp een figuurlijk handje, waarna de man alsnog werd aangehouden. “Daar, in die steeg!”, riep hij naar de agenten, die op dat moment één van de drie verdachten ingerekend hadden. Ze zetten de achtervolging wederom in en kwamen luttele minuten later terug, met de boef in de handboeien.

De Tilburger beleefde het moment als een ‘Hollywoodfilm'. “Ik werd wakker van de herrie, toen ik een kijkje uit het raam nam. Het wemelde van de agenten en politieauto's. En er hing een helikopter in de lucht. Nu lach ik er om, maar ik stond op trillende benen te kijken. Het was echt spectaculair.” Weer even onder de wol kruipen zat er niet in. “Nee, ik kon echt niet meer slapen", besluit hij al lachend.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.