Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Tilburger betaalt al maanden niet voor leaseauto en wordt aangehouden

GOIRLE/TILBURG - De politie heeft zaterdagmiddag een 26-jarige Tilburger aangehouden op de Turnhoutsebaan in Goirle. De man reed in een auto die hij geleased had in augustus 2018, maar waar hij al maandenlang niet voor betaalde. Dat meldt de politie.

De leasemaatschappij kon de Tilburger niet meer traceren en deed aangifte van verduistering toen bleek dat hij niet betaalde voor het voertuig. Zaterdag kon de man worden aangehouden dankzij ANPR-apparatuur (Automatic Number Plate Recognition) van de politie. Agenten kregen ‘s middags een melding dat op de Turnhoutsebaan ter hoogte van Goirle een verduisterde auto voorbij was gereden. Toen het bedoelde voertuig de politiemensen tegemoet kwam rijden, kreeg de bestuurder een stopteken.

De Tilburger zette zijn auto aan de kant en werd aangehouden. Hij gaf toe dat hij financiële problemen had en daarom bij meerdere bedrijven niet aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Hij voelde zich niet schuldig aan verduistering.

De Tilburger heeft een dagvaarding gekregen en het voertuig gaat terug naar de leasemaatschappij.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.