Volledig scherm
Willem den Blanken met zijn invalidenparkeerplaats. © Beeld Werkt

Tilburger betaalt ruim 300 euro voor verhuizing invalidenparkeerplaats

TILBURG - Om zijn gehandicaptenparkeerplaats naar zijn nieuwe woning te verhuizen moet Willem den Blanken (67) de gemeente Tilburg 316,43 euro betalen. De prijzen rondom dit soort voorzieningen liggen ten opzichte van andere gemeenten hoog in Tilburg.

„We hebben niet om onze handicap gevraagd”, zegt Den Blanken. „Daar mag best rekening mee gehouden worden. Toen ik mijn oorspronkelijke parkeerplaats kocht, was ik al zo’n 500 euro kwijt. Toen werd mij verteld dat ze voor het meeverhuizen van de plek een kleine bijdrage vragen.

Gehandicaptenparkeerplaatsen en –kaarten zijn duur in Tilburg.  Het televisieprogramma Kassa meldde dat de totaalkosten van een kaart en een eigen parkeerplaats in de gemeente op ongeveer 600 euro uitkomen. Ten opzichte van Breda en Den Bosch is dat meer dan twee keer zoveel. Tijdens de Tilburgse raadsvergadering deze maandag roept Hans Smolders (LST) daarom op om de prijs omlaag te brengen.

„We berekenen de feitelijke kosten voor het aanleggen van een gehandicaptenparkeerplaats", laat een woordvoerder van de gemeente Tilburg weten. „Zo brengen we de materiaal- en uitvoeringskosten in rekening, maar ook de vergunningverlening en voorbereiding. Voor een parkeerplaats die achterblijft na een verhuizing rekenen we opruimkosten." 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.