Volledig scherm
Willem den Blanken met zijn invalidenparkeerplaats. © Beeld Werkt

Tilburger betaalt ruim 300 euro voor verhuizing invalidenparkeerplaats

TILBURG - Om zijn gehandicaptenparkeerplaats naar zijn nieuwe woning te verhuizen moet Willem den Blanken (67) de gemeente Tilburg 316,43 euro betalen. De prijzen rondom dit soort voorzieningen liggen ten opzichte van andere gemeenten hoog in Tilburg.

„We hebben niet om onze handicap gevraagd”, zegt Den Blanken. „Daar mag best rekening mee gehouden worden. Toen ik mijn oorspronkelijke parkeerplaats kocht, was ik al zo’n 500 euro kwijt. Toen werd mij verteld dat ze voor het meeverhuizen van de plek een kleine bijdrage vragen.

Gehandicaptenparkeerplaatsen en –kaarten zijn duur in Tilburg.  Het televisieprogramma Kassa meldde dat de totaalkosten van een kaart en een eigen parkeerplaats in de gemeente op ongeveer 600 euro uitkomen. Ten opzichte van Breda en Den Bosch is dat meer dan twee keer zoveel. Tijdens de Tilburgse raadsvergadering deze maandag roept Hans Smolders (LST) daarom op om de prijs omlaag te brengen.

„We berekenen de feitelijke kosten voor het aanleggen van een gehandicaptenparkeerplaats", laat een woordvoerder van de gemeente Tilburg weten. „Zo brengen we de materiaal- en uitvoeringskosten in rekening, maar ook de vergunningverlening en voorbereiding. Voor een parkeerplaats die achterblijft na een verhuizing rekenen we opruimkosten." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bestuurder van bij woningoverval in Tilburg gestolen auto bekend bij politie: ‘Meld jezelf’
    Update

    Bestuurder van bij woningover­val in Tilburg gestolen auto bekend bij politie: ‘Meld jezelf’

    TILBURG - De politie weet wie er achter het stuur zat van de auto die werd gestolen bij de woningoverval aan de Baden Powelllaan. Dat meldt een woordvoerder aan het Brabants Dagblad. De woning aan de Tilburgse straat werd in de nacht van dinsdag op woensdag overvallen door twee gemaskerde mannen. Zij vluchtten in een voertuig, dat later zwaar beschadigd werd teruggevonden in Oisterwijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
952 stemmen