Volledig scherm
PREMIUM
Frans Slangen. © Joris Buijs/BeeldWerkt

Tilburger Frans Slangen, spin in het maatschappelijk web, op 75-jarige leeftijd overleden

TILBURG - Katholieke Leergangen, KRO, Cordaid, KBO en CDA: waar in rooms Nederland dook Frans Slangen niet op? De Tilburger, geboren en getogen in Limburg, overleed afgelopen weekend op 75-jarige leeftijd na een lange strijd met kanker.

Als een spin in het web overzag Slangen decennialang het katholieke veld. Politiek oefende hij vooral achter de schermen invloed uit. In Tilburg, Oisterwijk, Goirle en Oirschot bouwde hij aan colleges. Ook de provincie Noord-Brabant deed op hem als formateur een beroep.

 1. Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavalsparodie Carpool Carnaoke
  video

  Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavals­pa­ro­die Carpool Carnaoke

  TILBURG - Dit is dé Brabantse parodie op de populaire tv-serie Carpool Karaoke: Carpool Carnaoke! Vlak voor carnaval rijdt de Tilburger Thomas van Groningen (29), bekend van dj-duo Lanterfantje, met zijn favoriete carnavalszangers om hun hits mee te zingen. Wat het extra bijzonder maakt: de Tilburger lijkt sprekend op de presentator van de Britse Late Night Show met James Corden.
 2. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
  PREMIUM

  Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

  TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.