Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburger moet anderhalf jaar zitten voor insturen op agent

TILBURG/BREDA - De 28-jarige Tilburger Omar Z. nam bewust het risico dat hij een motoragent zou doodrijden. Dat oordeelde de rechtbank in Breda vrijdag. Z. krijgt achttien maanden cel.

Z. werd op 6 juni vorig jaar door verschillende agenten gezien toen hij in een gestolen rode Ford door Tilburg reed. De agenten maanden hem tot stoppen, maar toen hij dat niet deed, zette de politie de achtervolging in. Volgens sommige agenten reed Z. met zeker 100 kilometer per uur over de Trouwlaan. De Tilburger scheurde lachend naar de agenten weg en stak zijn arm door het raam om zijn middelvinger naar ze op te steken. Ook remde hij een paar keer plotseling, zodat de auto's tegen elkaar botsten.

Maar net een aanrijding voorkomen

Een motoragent die op de Oerlesestraat reed en de Trouwlaan wilde oversteken, kon nog maar net op tijd accelereren om een aanrijding te voorkomen. Volgens de agenten stuurde Z. zelfs even in de richting van de motoragent en reed zonder te remmen door. Ze passeerden elkaar drie stappen van elkaar verwijderd. Door die actie, zo oordeelde de rechtbank vrijdag, nam hij bewust het risico op de koop toe dat hij daarbij de agent zou aanrijden en doden. 

Gestolen auto

De achtervolging eindigde uiteindelijk op de kruising van de Ringbaan-Zuid en de Winkler Prinsstraat.
De auto was twee dagen voor de achtervolging gestolen. In de woning van de eigenaar van de auto zijn schoensporen gevonden die lijken op die van de schoenen van Z. Bovendien zaten er sporen van een breekijzer bij de voordeur die passen bij het breekijzer dat in de kofferbak van de auto lag. Daarom is Omar Z. ook voor de inbraak veroordeeld.  Hij krijgt bovendien een rijverbod van anderhalf jaar, omdat hij helemaal geen rijbewijs had.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.