Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Frans Bosscha

Tilburger negeert stopteken, na achtervolging in Udenhout aangehouden

UDENHOUT - Voor het negeren van een stopteken, hard rijden door een woonwijk en rijden onder invloed zonder geldig rijbewijs heeft de politie een 36-jarige Tilburger aangehouden. Dat was in de nacht van zondag op maandag rond 01.10 uur op de Kreitenmolenstraat in Udenhout. 

De man was vermoedelijk onder invloed van drugs en alcohol. Verder was zijn auto niet verzekerd en de APK-keuring verlopen.

Agenten zagen de man in een Dodge over de Koningsoordlaan rijden. Bij een controle bleek de auto niet verzekerd te zijn en was de APK-keuring per 16 maart van dit jaar verlopen. Ook bleek dat het rijbewijs ingenomen was. De bestuurder trapte op zijn gaspedaal toen hij de politie zag en reed met ongeveer 100 kilometer per uur door de bebouwde kom. Hij negeerde het stopteken dat hij van de politie kreeg.

Achtervolging met zwaailicht en sirene

De agenten zetten de achtervolging in met zwaailicht en sirene om ander verkeer te waarschuwen. Op de Kreitenmolenstraat konden ze de man aanhouden. In de auto lagen hennep, lege drugszakjes en lege blikken bier.

Hij vertelde dat hij zich aan de politiecontrole wilde onttrekken om te voorkomen dat hij een grote boete zou krijgen. Hij had ‘vier biertjes gedronken en wat gerookt’ .

Twee weken geleden werd de Tilburger ook al betrapt op het rijden zonder rijbewijs. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.