Volledig scherm
Bij de ramkraak werden honderden horloges buitgemaakt. © AD

Tilburger opgepakt voor ramkraak op Sleeuwijkse juwelier

TILBURG - Een 25-jarige man uit Tilburg is vanochtend opgepakt in Rijen. Hij wordt verdacht van het plegen van een ramkraak op een juwelier in Sleeuwijk, ruim een jaar geleden.

In de nacht van 9 juni 2017 werd de pui van de winkel aan de Nieuwe Es eruit geramd met een gestolen auto. Het voertuig bleef achter, maar de daders wisten te ontkomen. De ramkrakers maakten honderden horloges buit.

De politie heeft de achtergebleven auto onderzocht op sporen. Ook in de winkel werd forensisch onderzoek gedaan. Tijdens later onderzoek werd het dna van de Tilburger gevonden.

De man zit vast en wordt verhoord door de recherche. 

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.