Volledig scherm
De vrouw werd aangereden in de Buitenstraat in Tilburg. © Google Streetview

Tilburger rijdt vrouw aan en laat haar gewond achter, mogelijk onder invloed van lachgas

TILBURG - Een 29-jarige man uit Tilburg is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden in zijn woonplaats nadat hij op de Buitenstraat een vrouw had aangereden en vervolgens doorreed. Niet veel later was hij betrokken bij een soortgelijk incident. Dat meldt de politie.

Het is rond 02.00 uur als de politie een melding krijgt over een ongeval op de Buitenstraat. Een vrouw wordt aangereden en raakt gewond aan haar voet. De bestuurder rijdt door. Niet veel later volgt er nog een tweede melding over een incident in de Vredeman de Vriesstraat. Een man wordt hier bijna aangereden door een automobilist en moet opzij springen om niet geraakt te worden. De bestuurder remt, opent zijn raam, rijdt vervolgens opzettelijk hard achteruit en knalt tegen een bestelbus. De eigenaar van die bus belt de politie. 

Agenten komen ter plaatse en treffen de verdachte in zijn flink beschadigde auto aan in de Vredeman de Vriesstraat. Hij wordt aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Lachgas

Beide aangevers verklaren dat de verdachte een grote ballon vasthield, vermoedelijk gevuld met lachgas. De politie doet onderzoek en kijkt of de bestuurder onder invloed van lachgas of drugs reed. In het voertuig van de man lagen lachgaspatronen en een kleine hoeveelheid hasj. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. 

  1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
    PREMIUM
    Update

    Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

    BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.