Bij een beeldje van voormalig Willem II-voetballer Jan van Roessel was er weinig discussie of het gaat worden toegevoegd aan de collectie van het Stadsmuseum Tilburg. Op de foto links Laurens Janus en rechts stadsconservator Petra Robben.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een beeldje van voormalig Willem II-voetballer Jan van Roessel was er weinig discussie of het gaat worden toegevoegd aan de collectie van het Stadsmuseum Tilburg. Op de foto links Laurens Janus en rechts stadsconservator Petra Robben. © Rudolf Robben/BD

Tilburgers beslissen mee over collectie van Stadsmuseum: ‘Dingen van vandaag worden herinneringen voor straks’

TILBURG – Een jurk van de vrouw van een oud-burgemeester, een schilderij van Richard van Dijk en een kruisje van aluminium afkomstig van een neergestort vliegtuig. Tien gewone Tilburgers mochten deze week beslissen of het item wordt opgenomen in de collectie van het Stadsmuseum Tilburg.

  1. Arie gaat al sinds de jaren 80 op pad met zijn metaaldetector: ‘Het verwondert me nog altijd als ik iets aantref’
    PREMIUM

    Arie gaat al sinds de jaren 80 op pad met zijn metaalde­tec­tor: ‘Het verwondert me nog altijd als ik iets aantref’

    KAATSHEUVEL - Vanwege de inhuldiging van Beatrix werden in 1980 speciale munten uitgegeven. Arie van Herwijnen ging die van de koningin en haar moeder Juliana verzamelen. Eenmaal alles en iedereen leeggeschud, verplaatste zijn interesse zich naar munten in de grond. Als amateurarcheoloog heeft de inwoner van Kaatsheuvel zich ontpopt tot kenner. En criticaster.

In samenwerking met indebuurt Tilburg