Volledig scherm
Impressie van het nieuwe zuidelijke deel van de Frederikstraat, met woontoren. Voorin het Hendrikhof waar links op de hoek boekhandel Gianotten Mutsaers een plekje krijgt. © Valode & Pistre

Tilburgs C&A pand onderdeel Frederikstraat

TILBURG - Ook het pand van C&A in de Heuvelstraat kan naadloos worden opgenomen in de Frederikstraat: de nieuwe verbinding tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage. Wereldhave heeft het pand gekocht van Redevco Nederland. 

Het pand is nodig om het zuidelijke deel van de Frederikstraat te kunnen realiseren. De achterzijde van het C&A-pand bij het Hendrikhof, waar tot voor kort een massagesalon zat, wordt getransformeerd tot een aantal winkelunits. Ook de zijkant van de winkel van C&A grenst straks aan de Frederikstraat. ,,Daar komen dan  etalages. Maar dat staat pas te gebeuren in 2020-2021", zegt een woordvoerder. Dit jaar concentreren Wereldhave en VolkerWessels zich op de verbouwing van de Emmapassage en de parkeergarage. 

De hele operatie beoogt het winkelcircuit van de Tilburgse binnenstad compacter te maken en te versterken. De overdekte en afgesloten Emmapassage wordt getransformeerd tot winkelstraat. De overkapping wordt verwijderd, de winkelstraat wordt dag en nacht toegankelijk. Via de Frederikstraat sluit die straks aan op de Heuvelstraat . 

Alle winkels in de Emmapassage worden tijdens de renovatie (tijdelijk) gesloten, met uitzondering van Gianotten Mutsaers. Anders dan tot voor kort de bedoeling was, verhuist de boekhandel op korte termijn tijdelijk naar de overzijde. Uiteindelijk krijgt de zaak - door Wereldhave betiteld als ‘local hero’ - een prominente plek met terras aan het nieuwe Hendrikhof. 

Aan de aankoop van het pand van Redevco ging onlangs de verkoop vooraf van twee naburige panden in de Heuvelstraat. Zowel het Hema-pand als de winkel waarin nu schoenenzaak Manfield is gevestigd zijn door Wereldhave verkocht aan Bouwinvest. Daarmee kreeg het concern 16,1 miljoen euro in kas. Voor het pand van C&A heeft de winkelbeleger vervolgens 10,6 miljoen neergeteld, zo blijkt uit gegevens van het kadaster. Het Hema-pand werd al grondig gerenoveerd, ook de zijkant daarvan grenst straks aan de Frederikstraat. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.