Terwijl de laatste graszoden nog worden aangelegd, bewondert burgemeester Theo Weterings het Holocaustmonument in het Vrijheidspark. Kunstenares Tine van de Weyer geeft hem tekst en uitleg.
Volledig scherm
Terwijl de laatste graszoden nog worden aangelegd, bewondert burgemeester Theo Weterings het Holocaustmonument in het Vrijheidspark. Kunstenares Tine van de Weyer geeft hem tekst en uitleg. © Pix4Profs / Joris Buijs

Tilburgs Holocaustmonument in Vrijheidspark geplaatst: ‘Dit is ook een symbool van hoop en leven’

TILBURG - In het jaar dat Tilburg 75 jaar vrijheid viert heeft de stad eindelijk een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust. De bronzen amandelboom van kunstenares Tine van de Weyer kreeg gisteren een plek in het Vrijheidspark.

 1. Piepjonge bedrijven verlossen Brabant van coronaslot: ‘Maar wij zijn niet de cowboys’
  PREMIUM

  Piepjonge bedrijven verlossen Brabant van coronaslot: ‘Maar wij zijn niet de cowboys’

  DEN BOSCH - SpoedtestCorona en Wij Testen Op Corona. Zo heten de piepjonge bedrijven die nu de grote taak krijgen om Brabant van het coronaslot te halen. Half mei openen ze meerdere locaties voor de toegangstesten die dan nodig zijn om weer naar theater, bioscoop, popzaal, festival of voetbalstadion te mogen. Dat alles onder de vlag van Stichting Open Nederland, die gaat over Testen voor Toegang.
 2. Klimbos bij De Reuselhoeve moet ‘plots’ dicht: ‘Dit coronabeleid is wel heel verwarrend’
  PREMIUM

  Klimbos bij De Reuselhoe­ve moet ‘plots’ dicht: ‘Dit coronabe­leid is wel heel verwarrend’

  MOERGESTEL - Het klimbos bij De Reuselhoeve in Moergestel is tijdelijk gesloten op last van de Veiligheidsregio. Volgens haar is de activiteit in strijd met de huidige corona-voorschriften. Eigenaar Guus Mulders is stomverbaasd. ,,Het klimparcours is al een tijd zonder problemen open, en dan plots deze mededeling.” Kanovaren bij de Reuselhoeve kan overigens nog wel. Ook het terras mag gewoon open.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Reanne wil einde aan confronterende moederdagreclames
  Play

  Reanne wil einde aan confronte­ren­de moederdag­re­cla­mes

 2. Bruiloften in corona-tijd: 'Er wordt weer wat meer getrouwd'
  Play

  Bruiloften in corona-tijd: 'Er wordt weer wat meer getrouwd'

Tilburg e.o.