Volledig scherm
PREMIUM
De tuinderij van Ut Rooie Bietje aan de Koningshoeven (archieffoto). © Dolph Cantrijn

Tilburgs icoon Ut Rooie Bietje verdwijnt, maar het werk leeft straks voort op ‘de stadsakker’

TILBURG - Een begrip in Tilburg verdwijnt: na veertig jaar is het eind in zicht voor Ut Rooie Bietje. De biologische tuinderij houdt over een jaar op te bestaan. Maar de mensen met een beperking die er werken raken niet automatisch hun dagbesteding kwijt. Een aantal van hen kan wellicht mee over naar een nieuw en groter initiatief: Groeituin013 in Tilburg-West.

,,Ut Rooie Bietje is niet alleen in de stad een icoon, maar ook bij ons. Het is een uitermate pijnlijke beslissing om er mee te stoppen”, zegt Harry Crielaars, directeur van stichting voor maatschappelijke opvang Traverse. ,,We hebben in de loop der jaren vijf keer geprobeerd een bedrijfsplan te maken om Ut Rooie Bietje open te houden. Dat deden we niet voor niets. Dit gaat ons aan het hart, maar het is wel noodzakelijk.” De tuinderij was verliesgevend. Vorig jaar zat die een ton in de min.

  1. Respect voor het besluit van Bert Schellekens tijdens afscheid van de raad

    Respect voor het besluit van Bert Schelle­kens tijdens afscheid van de raad

    GOIRLE - Als een ‘Alice in Wonderland’ had Bert Schellekens zijn eerste tijd als wethouder in Goirle ervaren. Na 1 jaar en negen maanden moest hij toegeven niet in dat land thuis te horen. ,,Al je enthousiasme ten spijt", zo zwaaide burgemeester Mark van Stappershoef Schellekens dinsdagavond uit. Schellekens zelf keek toch in tevredenheid terug. ,,Hoewel ik er wel verschrikkelijk van baal dit besluit te moeten nemen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.