Overzicht van de vroegere waterzuivering in Moerenburg.
Volledig scherm
Overzicht van de vroegere waterzuivering in Moerenburg. © Beeld Werkt

Tilburgs/Oisterwijks duo mag van waterzuivering Moerenburg recreatieterrein maken

TILBURG - Horeca, sport en informatievoorziening komen samen in de nieuwe bestemming van een deel van de vroegere rioolwaterzuivering Moerenburg. De ondernemers Luc Zweerts (Tilburg) en Ernst Jonkers (Oisterwijk) mogen dat terrein  gaan exploiteren.

Eigenaar Waterschap De Dommel gaat voor tien jaar met het tweetal in zee. Hun ondernemingsplan Waterproef, Buiten, Beleving, Beweging en Bewustwording is gekozen uit vijf initiatieven die zijn ingediend in een openbare inschrijving. Die werd in januari geopend.

De ondernemers willen op het terrein recreatie mogelijk maken voor gezinnen met kinderen, senioren en jongvolwassenen. In Waterproef wordt het verhaal van Moerenburg, het water en het waterschap verteld. ,,We kiezen voor een optimale beleving van natuur, uitdagende activiteiten en aansluiting bij de trend van buitenleven, sport en gezondheid”, liet het duo aan De Dommel weten.

Zweerts woont in de aanpalende wijk Armhoef, heeft ervaring met het organiseren van evenementen en is mede-eigenaar van de obstakelrun Tough Ten Miles. Jonkers is eigenaar van streekpark Klein Oisterwijk. 

,,Een mooi initiatief dat recht doet aan dit terrein met zijn rijksmonumenten en past bij de wensen van de omgeving”, laat Jac Hendriks namens het dagelijks bestuur van De Dommel weten. Het waterschap zegt vertrouwen te hebben in de haalbaarheid van het voorstel. Belangrijke voorwaarde was dat het terrein openbaar toegankelijk wordt, dat er voldoende parkeergelegenheid komt en dat er rekening wordt gehouden met omwonenden. 

Een beoordelingscommissie koos Waterproef uit uiteindelijk twee ingediende plannen, die het meest aan de criteria voldeden. Die commissie bestaat uit het waterschap, gemeente Tilburg en Klankbordgroep Moerenburg (omwonenden en belanghebbenden in het gebied).

  1. Rouwautochauffeur Willem (65) stierf ‘in het harnas’ toen hij een overleden coronapatiënt ophaalde in Tilburg
    PREMIUM

    Rouwauto­chauf­feur Willem (65) stierf ‘in het harnas’ toen hij een overleden coronapa­tiënt ophaalde in Tilburg

    Rouwautochauffeur Willem de Groot (65) uit Maarssen stond met een collega in het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg om een overleden coronapatiënt terug naar Utrecht te brengen, toen hij zelf onwel werd. Een paar uur later overleed hij aan de gevolgen van een hartaanval. Volgens zijn werkgever stierf De Groot ‘in het harnas’. ,,Dit werk was zijn leven.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.